joi, 20 septembrie 2012

Bones (2005)


Creator: Hart Hanson

Actori: Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tammara Taylor, John Francis Daley

Cuvinte Cheie: crima, antropolog, FBI, oase, stiinta

Nota mea: 4/5

Bones, primul serial de toamna care revine dupa pauza de vara. In 17 septembrie a avut premiera primului episod din sezonul 8 al serialului FOX. Serialul debuteaza cu un mic succes, si anume nominalizarea la premiile Emmy la sectia Outstanding Special Effects in a Supporting Role, episodul The Twist in the Twister.


Bones sau Dr. Temperance Brennan este un antropolog la institutul Jeffersonian din Washington DC si un apropiat colaborator al FBI-ului. Un cercetator de top dar si o scriitoare a unor thrillere Temperance nu este ca orice femeie obijnuita, personajul este defapt inspirat de Kathy Reichs, antropolog si romanciera. Calculata, atenta la detalii, pentru ea totul are valoare stiintifica inclusiv sentimentele oamenilor. Desi multi oameni nu pot sa ii priceapa inteligenta si dorinta arzatoare pentru a afla adevarul, Agentul special Seeley Booth, interpretat de David Boreanaz face exceptie. Cei doi fac o echipa perfecta si se completeaza reciproc in orice situatie. Booth este un fost lunetist militar si se increde foarte mult in instinct si in sentimente, neavand o incredere prea mare in stiinta. Din aceasta cauza ori de cate ori este nevoit (de fiecare data defapt) sa ceara ajutorul squints-ilor, (cum ii spune el) adica a echipei de la Institut le evidentiaza ca el este cel cu people skills. Dar desigur combinatia intre insusirile lui si inteligenta lui Bones face o echipa formidabila.
Echipa de squints: Angela Montenegro sau specialista in calculatoare si in arta din echipa de squints  (Michaela Conlin) este prietena cea mai buna a lui Temperance. Angela e casatorita cu Dr. Jack Hodgins (T.J. Thyne), cunoscut ca tipu cu insecte si viermi, deasemenea un adept al teoriilor conspirationiste si expert in insecte, spori si minerale. Dr. Camille "Cam" Saroyan (Tamara Taylor) este legistul si conducatorul laboratorului, deasemenea are o bogata experienta si o mica istorie su Seeley. Desemenea un rol deloc insignificat ii au doctoranzii lui Temprence, acestia alternand de la cel de-al doilea sezon incoace facand viata la institut mai interesanta. Primul doctorant al lui Temprence, care a stat in show pentru doua sezoane inainte sa "inebuneasca" a fost Zack Addy (Eric Millegan), ca si Temprance era foarte inteligent si se adapta greu in viata sociala, insa din sezonul 3 incoace producatorii au hotarat ca Temprence este un Profesor destul de bun ca sa aiba cel putin 6 doctoranzi care apareau in episoade prin rotatie. Intre timp a mai fost adaugat un personaj foarte important in show, Dr. Lance Sweets (John Francis Daley), un psiholog FBI care incearca sa determine natura relatiei ciudate dintre Bones si Booth, el a fost cel care a pregatit terenul, putem spune minat al casatoriei celor doi, caci in sezonul 7 Temprance este insarcinata si in cele din urma cedeaza insistentelor lui Booth de a se casatorii. 



Sezonul 7 s-a decis sa fie mai scurt in principal din cauza sarcinii, pe bune a lui Emily Deschanel. La sfarsitula acestui sezon  va amintiti ca Bones a fugit impreuna cu fiica ei Christine, din cauza ca i s-a inscenat o crima de catre noul "public enemy No.1". Asa ca echipa trebuie sa lucreze fara ea pentru a demonstra ca este inocenta si pentru ca ea sa se poata intoarce la Booth. Vor reusi?


Se pare ca Da. Desi Booth e un pic suparat ca a fugit cu fetita si s-a ascuns pentru 3 luni, intelege ca e singura sansa ca ea sa ramana in libertate si sa il prinda pe Pelant. Totul devine destul de complicat cand afla ca Christopher Pelant nu e cine credeau ei ca e.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu