luni, 10 septembrie 2012

The X-Files (1993–2002)

Creator: Chris Carter;

Actori: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi;

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0106179/

Site oficial: http://www.xfilesnews.com/ (ceva de genu)
http://web.archive.org/web/20051201031315/www.foxhome.com/xfilesportal/

Cuvinte Cheie: extraterestrii, conspiratie, FBI, guvern, paranormal

Nota mea: 4.5/5


Dosarele X, pe romaneste a devenit de-alungul timpului un serial "cult", o multime de fani si adepti ai conspiratiilor au salutat realizarea acestui serial care trata printre primele zvonurile cum ca guvernele lumii ascund diferite adevaruri desrpre fenomene cu totul si cu totul inedite (paranormale, vizite ale extraterestrilor, UFO-uri, monstrii si mutatii, virusi s.a.m.d.). Produs de cei de la Fox si avand ca slogan fraza "The truth is out there" show-ul prezinta aventurile a doi agenti FBI din cadrul departamentului de Dosare X, departament care se ocupa de cazurile speciale, cazurile pe care nimeni nu le ia in seama cu ca ar fi adevarate. Mulder, interpretat de inegalabilulu David Duchovny este cel care crede in extrateresrtii (ET) si in conspiratia guvernului cu privire la aceste entitati, Scully sau Gillian Anderson este mult mai sceptica si a fost nevoie de cateva episoade ca ea sa se convinga de existenta ET-ilor. 

Ce a facut ca Dosare X sa fie atat de apreciate a fost combinatia perfecta intre seriale despre crime/cazuri speciale, stiintifico-fantastice si creativitate. Imi amintesc cand eram mica si mai prindeam cate un episod din serial la TV imi era al naibii de frica sa ma uit si schimbam repede canalul. Acum un an am decis sa revad intreaga serie si am ramas placut impresionata de originalitatea si modul in care a fost facut. Mulder a fost pentru Duchovny, poate singurul personaj serios din cariera sa, bine daca iei in serios un agent FBI care crede in extraterestri si in alte minuni de genul acesta, iar cand el a parasit show-ul s-a simtit ca lipseste parca zaharul din prajitura asa ca momentul in care Robert Patrick a intrat in ring a reusit sa indulceasca un pic blatul.




Dupa ce in cele din urma au decis sa incheie serialul, povestea dosarelor nu s-a sfarsit, au aparut doua filme de lung metraj, in 1998 si unul in 2003 I Want to Belive, David Duchovny a lansat deja zvonul cum ca va aparea si un al treilea film.

Dosarele X au dat lumii showbizz-ului personaje emblema: 
  • Mulder;
  • Scully;
  • Cancer Man;
  • Skinner;
  • Doggett;
  • Frohike;



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu