joi, 13 septembrie 2012

Tooth and Nail (2007)


Regizor: Mark Young
Scenaristi: Mark Young
Actori: Vinnie Jones, Michael Madsen si Rachel Miner

Imdbhttp://www.imdb.com/title/tt0810823/
Site oficial: -

Cuvinte cheie: post apocaliptic, combustibil, canibali, slaher;
Nota mea: 2.0/5


In sfarsit am terminat cu filmele de la AfterDarkHorror Fest ca deja mie imi era greata si chiar daca mi-am pus sperantele in ultimele doua ca vor fi mai de Doamne ajuta, din pacate au murit si sperantele odata cu talentul actorilor sau mai bine zis al regizorilor, scenaristilor si ai celor care i-au distribuit in rolurile respective, ce mai, ce vina au ei ca nu sunt talentati, vinovati sunt aia care ii lasa sa apara in fata camerelor de filmat!!



Tooth and Nail, hmm film post apocaliptic am zis...hmm Vinnie Jones si Michael Madsen plus demonica Rachel Miner, sweeeeeet, am zis o sa fie extraordinar, fantastic, horror, comedie neagra, SANGEEEEE!!!! si a fost asta:

Deci stai asa, omenirea e pe cale de disparitie din cauza ca nu mai are petrol si benzina???!!! uau, nu m-am gandit niciodata. Adica stai, nu tu zombi, nu tu extraterestri, nu tu cometa, nu tu marele potop sau eruptia unui mega vulcan care sa intoarca scoarta terestra cu susu in jos ci, "we simply ran out of gas" ("The end. The end of life as we know it. We didn't see it coming, that's for sure. I mean, who plans for an apocalypse? But you know the really funny thing? It wasn't something big and horrible that did us in. It wasn't nuclear war or a deadly virus or a comet crashing into the planet. It wasn't over-population or global warming. I wish it was. You know, something... lofty and magnificent. Something worthy of exterminating most of the human race. No. In the end it was none of those things. We simply ran out of gas" - parca are asa un iz poetic)si are si logica, dupa cum explica ei:  In the year 2012, the gasoline ran out. You could almost hear the giant sucking sound as the last drop of crude was pumped from the Earth. Within a year the reserves were gone too. We were supposed to have 20 years of gas left. That's what the experts said and... they were wrong. Detroit was still churning out gas guzzlers even as the wells went dry. You'd have thought we could survive without gas. But the end of gasoline meant the end of electricity, nuclear power. There's coal, but you still need trucks to deliver the fuel. No electricity means no refrigerators, and that means spoiled food. In days the grocery stores were picked clean, within weeks there was looting, rioting, and chaos. The government had a plan, but it was too busy trying to stop the violence. When they finally declared martial law, it was already too late. Civilization collapsed into anarchy. The smart ones moved south, until they realized that millions of other smart people had the same smart idea. All those people in one place fighting for the same shelter and food, it was a bloodbath. Within three years more than two-thirds of the world's population had starved to death, frozen to death, or slaughtered each other. The American dream became the American nightmare. Mda, pare logic, nu-i asa?

Asa ca filmul incepe destul de bine, cu scenele reale cu violenta si explozii si chestii de genu, e chiar oki, porma povestea asta draguta, da merge si asta. Si in cele din urma facem cunostinta cu trei dintre protagonistii nostrii: Ford (Rider Strong, care a incasat-o sangeros si in BorderLand), el e un fel de rebel without a cause, in termeni minimalisti, normal, Viper, muschii si tipu care face pe inabordabilul si Torino, iubita lui Ford. Mda cei trei se pare ca sunt in recunoastere si cauta mancare pe strazile orasului pustiu. Dau in cele din urma de cineva, un lungan imbracat in piele din cap pana in picioare si cu un fel de secere omorand un barbat. Reusesc sa il alunge si sa salveze o femeie care era in proximitatea barbatului, Neon sau Rachel Miner. Intorcandu-se inapoi la ascunzatoare lor, care e ditamai spitalul facem cunostinta si cu restul trupei si aflam ca ei sunt defapt un fel de mini comunitate, condusa de un invatat, un profesor pe nume Darwin si fiecare dintre ocupantii spitalului au sarcinile lor, iar Darwin este cel care vrea sa ii conduca spre un nou inceput. 



Mnoah, dupa cum ati intuit, ca filmu e atat de pe fata ca nu trebuie sa faci cel mai mic efort ca sa iti dai seama de ce urmeaza. Totul incepe sa se complice cum vine fatuca asta noua. Viper se supara, isi ia jucariile si pleca pentru ca Darwin la pus sa curete buda, iar in noaptea urmatoare profesorul este omorat iar corpul lui dispare. Fara lider si fara muschi oamenii din grupulet incep sa intre in panica, iar cand unul dintre ei este omorat sub ochii lor de niste barbati imbracati ca Salbaticii de dincolo de zid slabiciunile lor incep sa iasa la iveala. Asa ca e momentul sa fie ales un nou lider, pentru ca democratia in vremuri post-apocaliptice nu prea isi are rostul, iar dictatura unui singur om este tot timpu bine venita. Asa ca nou venita Neon este aleasa sa conduca grupul in defavoarea rebelului Ford. Desigur ca dupa cum ne-am si astepta noaptea se incheie intr-un dezastru si barbatii cad unul cate unul, da m-ati auzit bine toti barbatii din grup sunt morti sau raniti asa ca e randul doamnelor sa apere onoarea familiei. Si chiar se lupta gagicile astea nu gluma, caci intr-un final se incheie  cu monologul lui Dakota: "For better or for worse, this is our world. Not the end of life and not the beginning, either. Just different. We live in the light because society tells us to. But we are all children of the dark. Laws are the only thing that separate us from savagery. Because the beast is there, inside all of us, watching, waiting. When civilization is no longer there to protect us, when the beast is the only thing standing between us and death, we will absolutely fight tooth and nail to survive. " 

Am putea spune ca se incheie oarecum ciclic filmul dar nu va faceti sperante ca ciclu asta e de tot rahatul. Da am inteles ca e un film cu buget redus, da intradevar are un mesaj de transmis, dar si-a ales un mod tare ciudat de al transmite. Cred ca tot bugetul l-au dat pe Vinnie si pe Michael si pe hainele lor din piele, plus cele cateva cadre care le-au filmat in oras, a da si litrii de bulion care l-au folosit pentru sange si care a fost singura chestie care a contat in filmul asta, crimele, au fost interesante si regizorul nu s-a sfiit sa arata modu in care au murit victimele, din pacate e singurul lucru bun din film. 


Nici prezenta lui Vinnie si a lui Michael nu a fost un plus in film, ei apar mult prea rar si nu au un rol hotarator, singurul lucru care ii leaga e faptul ca fac parte din acelasi grup de banditi si sunt prostiti de fetita aia care se presupune ca e retardata, nici macar nu apar in acelasi cadru impreuna. Si inca un lucru nu am inteles la filmu asta... de ce is imbracati canibalii astia in piele de parca ar fi din evu mediu si astialalti, care se presupune ca stau in spitalul ala de nu stiu cat timp arata chiar atat de curati, nu e ca si cum ar fi avut o camera cu haine noi care sa si le schimbe in fiecare zi , cred ca trebuia sa fie si ei mai ciufuliti, adica o parte is ciufuliti si nespalati si o parte sunt prea curati, extremele sunt prea diferite, mi-ar fi placut ceva gen Waterworld, unde macar toti erau zdrenturosi. In fine nu de parca asta ar fi singura slabiciune al filmului, cand i-am vazut pe canibalii aia cum joaca am crezut ca o dau eu in canibalism, cred ca si homlessi din Philadephia ar fi jucat mai bine ca aia. Si grupul nostru din spital, ce sa mai zic... tipu ala, Max (sper ca nu vroia sa faca analogie cu Mad Max, ca imi si dau palme) cand e gay cand joaca pe macho-ul, iar Dakota care devine asa zisa eroina prea e dintr-o data de toate, o data e ceva de genu: "I can't be the leader, i'm the doctor" iar dupa cinci minute, i'm the leader now! dar nu isi da seama ca blonda ii tepuieste pe la spate, care era ceva atata de evident. Si ce nu mi-a placut de loc a fost rasul de la sfarsit, adica era de asteptat, dar a fost atat de teatral si de fals ca mai avea putin si era ca Mendark, nu stiu trebuia si el sa dea cu pumnii in sticla ce sa il faca mai psihopat, in schimb mie mi s-a parut mai degraba a fi un nebun de la sanatoriu decat un psihopat.

Aici imi aduce aminte de salbaticii din 13th Warrior


Si ca sa inchei ca si in film:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu