luni, 10 septembrie 2012

The Deaths of Ian Stone (2007)


Regizor: Dario Piana
Scenaristi: Brendan Hood
Actori: Mike Vogel, Jaime Murray si Christina Cole
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0810823/
Site oficial: -
Cuvinte cheie: viata, SF, moarte;
Nota mea: 2.5/5


Poate cel mai SF serial din cadrul HorrorFest-ului si unul dintre cele mai reusite filme ale acestei stagiuni, dupa mine, desi se putea cu muuult mai bine. Brendan Hood a carui film They, ar fi putut avea un succes real, daca era tratat cu mai multa seriozitate. 

Dario Piano, regizor, scenarist si producator, nu a avut nimic important inainte de Ian Stone, dar dupa a regizat si a produs Lost boys: The Thirst: in 2010, film care a aparut direct in format video. Coproducatorul lui, Brendan Hood, este scenaristul filmului si mai este cunoscut si pentru filmul They, din 2002, o productie care se aseamana intr-un anumit fel cu aceasta de fata prin prezenta monstrilor misteriosi si se pare ca nu a mai produs sau scris ceva de la Ian Stone incoace, sa speram ca nu a patit ceva grav. Si acum starletele filmului nostru, cum ati si banuit toti sunt cunoscuti mai mult pentru aparitiile in productii TV sau in filme de tipul D list (sper ca am folosit termenul corect si nu am inventat eu ceva nou :P), filme cu buget restrans sau personaje de umplutura. Mike Vogel (Ian Stone) poate va amintiti de acel film despre 4 fete, parca si acei pantaloni norocosi, ei bine tanarul Mike a jucat si el alaturi de viitoarele saturi tv Blake Lively (Serena - Gossip Girl) si satena cu ochi albastrii Alexis Blendel (din Gilmore Girls, Mad Men si Sin City), deasemenea a mai avut roluri mai mult sau mai putin insemnate in reproducerea din 2003 a Texas Chainsaw Massacre si in filmul Posaidon. Dupa Ian Stone cariera lui a mers destul de bine aparand in productii gen Cloverfield, Blue Valentine si filmul nominalizat la oscar The Help. Fetele Jaime Murray si Christina Cole sunt mai bine cunoscute pentru rolurile lor din productii TV. Iar pe focoasa Jaime sigur o veti recunoaste din Spartacus Gods of the Arena.


Acum ca am facut cunostinta cu principalele nume care se leaga de acest film probabil ca putem sa ne facem o idee generala si despre calitatea jocului actoricesc si calitatea imaginilor si scenariilor. Din primele minute ramai cu impresia ca filmul este o cronica sportiva, un "Remember the Titans" al hocheiului, dar tinand cont de festivalul unde a fost vizionat si colectia de filme in care a fost inclus ne readuce la adevarata obarsie a povestii si anume horror, thriller, acest lucru este intarit si de oprirea in mod inexplicabil a tuturor ceasurilor, in momentul in care Ian incearca sa aduca punctul castigator pentru echipa sa. Stim ca acest lite motiv este deseori intalnit in filmele de specialitate si nu este de bun augur. Dupa ce protagonistul nostru se intalneste cu prietena sa, Jenny (Christina Cole) si o conduce acasa cu masina, este omorat intr-un mod inexplicabil si se trezeste intr-un birou. Totul parea un vis urat, Jenny este sefa lui iar sexoasa Medea (Jaime Murray) este iubita lui. Cand ii povesteste visul prietenei lui aceasta incearca sa il lamureasca ca asa ceva nu se poate intampla si el nu a jucat hochei in viata lui, insa lite mituvul timpului oprit apare din nou si Ian este ucis, de data aceasta de frumoasa Medea. Totul incepe parca sa prinda acum contur, Ian este ucis in fiecare zi de niste forte (monstrii) ale intunericului care se pare ca urmaresc cva de la el, Medea este una dintre ei si il urmareste cu inversunare pe Ian, in timp ce Jenny pare sa apara de fiecare data cand Ian se trezeste in alta viata. Pe parcursul filmului mai apare un personaj misterios, Gray care va fi un fel de calauza. Este clar ca tema filmului este lupta protagonistului de a se elibera de mortile care il "lovesc" in fiecare zi si de a invinge acei monstrii misteriosi.

Jocul actoricesc este destul de ok pentru un film cu buget asa mic, Jaime Murray este fenomenala in rolul de femme fatal si dominatrix. Tema filmului aduce un pic a Matrix, costumele, modul in care creaturile se hranesc si se folosesc de oameni, dar am mai observat si o mica asemanare cu recentul Total Recall, doua femei, una incearca sa il omoare cealalta e de partea lui, sau ceva de genu...

Monstrii sunt destul de interesanti dupa parerea mea, acele umbre fantomatice care apar in momentul in care timpul se opreste. Per total filmul cam lasa de dorit in unele privinte, desi trailerul te pacaleste, el puncteaza foarte bine momentele cele mai interesante ale filmului (cum ar fi saltul in fata metroului).

Ce mi-a placut:
- Creativitatea in crearea monstrilor (chiar daca seamana un pic cu Dementorii din Harry Potter) si modul in care Ian murea in fiecare zi.
- Jaime Murray: arata bine in latex rosu si joaca bine rolul ticalosului(asei)
-Trailerul



Urmeaza:

TOOTH N NAIL – Pana unde vei merge pentru a supravietui?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu