miercuri, 19 septembrie 2012

The Expendables (2010)


Regizor: Sylvester Stallone
Scenaristi: Dave Callaham, Sylvester Stallone
Actori: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Terry Crews

Imdbhttp://www.imdb.com/title/tt1320253/
Site oficialhttp://www.chooseyourweapon.ro/

Cuvinte cheie: mercenari, dictator, insula, arte martiale, explozii
Nota mea: 3.5/5

Every movie has a hero. This has them all.

Trebuie sa recunosc ca am vazut filmul asta dupa ce am vazut partea a 2-a care mai ruleaza in cinematografe, cand a aut premiera acu doi ani trebuie sa recunosc ca am fost foarte sceptica in ceea ce il primeste, defapt mai degraba am fost sceptica in ceea ce il priveste pe Stallone in rolul principal, curios cum si la 64 de ani, care ii avea atunci inca mai poate sa, cum spun englezii: "save de day". In cele din urma curiozitatea m-am ros si am fost la cel de-al doilea (nu de alta dar chiar vroiam sa il vad pe Chuck Norris) iar cand am ajuns acasa am zis, neaparat trebuie sa vad si primul, caci la sequel nu m-am putut opri din ras. Primul nu pot sa spun ca se ridica chiar la rangul la care a ajuns al doilea, dar cred ca e din cauza ca se ia un pic prea in serios, au fost cateva glume cu subinteles dar se putea si mai multe.



Tag line-ul e foarte protriv, cred ca sunteti de acord cu mine...Cei mai iubiti eroi de la sfarsitul lui 80 si inceputul lui 90 (desi as mai putea numara cativa, care probabil vor aparea in  3) fac o echipa indestructibila pentru a lupta impotriva unui dusman puternic. Asta e varianta romantata, caci sunt platit sa lichideze un anume dictator, dintr-o insulita latina de undeva din golf., misiune care in cele din urma, dupa cum se intampla tot timpul cu Stallon, devine ceva personal si trebuie sa dea in gura la toti.


Trupa vesela este condusa de Sylvestre, nu motanul ci Stallone, care dupa ce a facut remake-uri la Rambo si la Rocky is s-a interzis sa apara in remake-ul de la Judge Dredd si a zis ca inventeaza un nou concept mai tare decat de A Team, cu cei mai tari si mai barbati dintre barbati... Si dupa ce a scris si a regizat a mai si jucat pe sefu echipei, obvious!!! Barney Ross este seful unui grup de mercenari platiti de CIA sa le faca "dirty work-ul". Cine zice ca experienta bate tinereata, are dreptate in acest caz, pentru ca baietii se pricep la toate: il avem pe Lee Christmas (Jason Statham, care la cei 45 de ani eu zic ca inca mai poate face 2 remake-uri la The Transporter si inca vreo 3 la Crank), expertul in cutite si arme albe...si mitralierele de la botul avionului (veti vedea in film), Yin Yang sau The One, Jet Li, da ati ghicit, expertul in arte martiale, snipper-ul de serviciu si cam instabil psihic, Dolph Lundgren, a cam luat-o pe ulei sex-simbolul anilor 80, ce sa-i faci, vorba lui Lee: "He lost it". Next sunt doi actori care nu eraut atat de cunoscutit in anii de glorie al filmelor de actiune, specialistul in armament greu Hale Caesar interpretat de Terry Cruse probabil il stiti din comedii ca White Chicks sau Get Smart. Specialistul in explozibili Toll Road este putin mai necunoscut interpretand niste roluri insignificate ca "gorile". Si pentru ca trebuie sa avem o poveste cat de cat totul incepe cu...



A fost odata un domn misterios dar greu de ucis, Mr. Church (mai trebuia oare sa zic - Bruce Willis) care ii propune aventurierului nostru o noua misiune, dupa ce Terminatorul a zis ca se intoarce pentru sequal si a refuzat politicos misiunea: Only an idiot would do this job. 



Misiunea acceptata Barney (ce nume de erou mai e si asta, imi aminteste tot timpul de un leprechaun) impreuna cu Lee pleca in recunoastere pe Insula Sud Americana. Aici trebuie sa se intalneasca cu "omul de legatura", doar ca omul se dovesteste sa fie frumoasa Sandra, fiica generalui Garza, dupa o altercatie exploziva cu omul din spatele generalului, James Munroe, un fost agent CIA. Desigur ca sentimentele cavaleresti ale lui Barney il coplesesc, adaugandu-se vorbele de suflet ale gurului, Tool, Mickey Rourke. Si de aici urmeaza incursiunea vorba yankeilor "gun's blazing" in inima bazei inamicului saving the day.



Despre filmul asta s-au zvonit multe inainte sa apara si Sylvester a avut multe planuri marete, cum ar fi, un rol pentru Kurt Russel,  care a refuzat din cauza ca nu a fost de acord cu scenariul si profunzimea personajului, este vorba de rolul lui Trench. De asemenea rolul lui Munroe a fost oferit si lui Van Damme, dar a refuzat. Deasemenea Bruce Willis si Scwartzenergger au roluri Cameo, ei apar decat la intalnirea din biserica.





Filmul nu este ceva care sa te puna pe ganduri sau care sa iti ridice multe intrebari. Este un clasic film de actiune care te aduce in anii '90, cand Stallone si Dolph faceau lege impuscand tot ce le iesea in cale. Filmul nu a avut succesul asteptat, avend in vedere numele de anvergura care facut parte din distributie. Tineti minte cand urmariti filme de genu, trebuie sa le luati asa cum sunt si nu trebuie luate in serios, poate o greseala a filmului a fost ca s-a luat un pic mai in serios decat trebuia, da a avut cateva poate bune dar parca se maputeau lua la misto mai mult baietii, avand in vedere natura filmului. Si inca ceva care as fi vrut sa vad in film, o prezenta fiminina a anilor 90 in film. S-a zvonit ca Sandra Bullock ar fi fost cooptata pentru acest film, insa ea a declarat ca nu aflase de proiect decat dupa lansarea lui, dar este interesata de o astfel de productie (poate in partea a 3-a o vom vedea si pe ea). Inca ceva interesant despre film e ca Sylvester si-a facut in mare parte stunt'urile si s-a ales cu ceva accidentari pe durata filmarilor...uau...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu