marți, 18 august 2009

Silent Hill (2006)


Silent Hill este bazat pe faimosul (?) joc cu acelasi nume. Se pare ca da e faimos desi eu abia astazi am auzit de e iar filmul l-am vazut acu vreo 2 ani. In fine, am sa arunc in viitorul apropiat o privire si peste joc, dar deocamdata sa vorbesc despre film care este total spooky. L-am vazut de doua ori si inca ma gandesc cu groaza la fiintele alea odioase.

Motivul principal aici este fetita diabolica ca sa spun asa. Rosa Da Silva (Radha Mitchell) este o tanara mama, a carui fiica adoptiva este somnambula si are niste cosmaruri despre un oras din Virginia de Vest, Silent Hill. Rosa decide sa o duca pe micuta Sharon (Jodelle Micah Ferland) in acel oras, care se dovedeste a fi unul parasit din cauza carbunilor fierbiniti din subteran, un incendiu reusind sa rada aproape toti locuitorii orasului, iar cei care au ramas sunt blocati intr-o stare de fanatism si de cosmar continuu.

Decorul este unul cu adevarat lugubru, aerul din oras fiind infectat de cenusa, cladirile pe jumatate arse sunt pline de capcane, iar creaturile care apar nu stii bine de unde sunt cu adevarat infricosatoare.

Am putea spune ca filmul este cu adevarat feminist, in roluri principale sunt femei cu caractere puternice. Barbatii se pare ca nu pot patrunde in atmosfera din Silent Hill. Ei nu vad dincolo de aparente.

Celor care le-auplacut filmul...se pare ca se anunta un sequal prin 2010.

Un comentariu:

  1. Hmm...jocul a aparut prin 90-95 fabricat de Sony PlayStation, in rolul principal era un barbat care isi cauta fetita pierduta intr-un oras bantuit ( ca sa raspund comentariilor feministe ).

    Povestile sunt asemanatoare, diferenta consta in prezenta mai multor creaturi de cosmar si expunerea mai in detaliu a povestilor lor ( gen omul de serviciu din film sau piramid head- tipu cu cutitu "mic" de bucatarie ).

    Avand in vedere ultimele aparitii pe piata gamerilor in materie de Silent Hill, daca urmatorul va fi luat tot dupa joc atunci abia astept.

    Filmul se remarca si prin niste scene greu de imaginat, care te lasa cu gandul la "The Witch hunt" petrecuta in secolele trecute si atrocitatiile facute "in numele Domnului" cica ( gen arderea pe rug sau carbuni incinsi- scena cu fetita). Sa nu uitam si de instictul matern si relatia mama-fica care e mai presus de instinctul de autoprezervare.

    Pentru cei care vor sa isi faca o idee de unde a pornit Silent Hill, aveti aici un link cu jocurile ( click pe imagine sa aflati povestea fiecaruia in detaliu). http://silenthill.ugo.com/games/default.asp

    Daca timpul va permite va sugerez sa le incercati- veti intra intr-o lume plina de mister in care voi veti fi personajele principale intr-un puzzle game care o sa va lase "masca".

    Sa nu uitam ca va trebuii sa dezlegati misterele, sa cautati indicii si sa faceti legaturile ( daca va blocati-- google si cautati un walktrough, nu e usor chiar deloc si fiecare aspect al jocului se leaga)

    Personal, astept Silent Hill 5, unde cica actiunea se petrece in...."iad" where else ? si se bazeaza pe dezlegarea misterelor si lupta cu monstri intalniti pana acum carora trebuie sa le afli povestea ca sa-i invingi. ( cine nu vrea sa stie cum o aparut tipu cu ditamai piramida in loc de cap si cutitu de curatat cartofi ^^ )

    Vladutz :)

    RăspundețiȘtergere