miercuri, 5 august 2009

My Bloody Valentine (2009)

Dupa cum am spus si mai devreme, voi ca voi reveni cu re-make-ul din 2009. Prea multe despre firul narativ nu sunt de spus, in mare povestea este aceeasi, iar princeipalele lucruri s-au pastrat: triunghiul conjugal si povestea lui Harry. In acest film, fata de originalul din 1981 suntem introdusi direct intr-o baie de sange in prima faza in spital (ceea de mi-a amintit de primele doua Halloween-uri) iar a doua in mina unde adolescentii dadeau o petrecere. Acest Harry Warden este mult mai agresiv decat primul. Pe langa faptul ca omoara pe oricine ii sta in cale este si mult mai plini de steroizi am putea spune.

Una dintre diferentele fata de original este faptul ca incidentul s-a produs din cauza baiatului patronului minei, care a fost lasat sa se ocupe de nivelul gazului metan sin mina. Iar cand Harry este blocat in subteran se precizeaza faptul ca i-a omorat intentionat pe cei patru colegi ai sai pentru a "economisi" oxigenul, acest lucru nefiind precizat in original.Dupa cum spuneam piesele principale sunt pastrate, fiul ratacitor se intoarce in oras si incearca sai castige mana fostei iubite, care este casatorita de aceasta data cu vechiul lui "prieten". Sunt clisee care se repeta din ce in ce mai mult in slasher-e dar ce are acesta mai special este elementul 3D si va spun sincer ca merita vazut in 3D, altfe e doar inca un horror nu foarte bine jucat cu un scenariu slabut si actori de mana a doua.



Singura pe care probabil o veti recunoaste-o, sau nu(din cauza ca nu e blonda :P) este Jaime King (Sarah) ea a jucat in Sin city rolul lui Goldie/Wendy. Ce ar mai fi interesant in filmul asta (in afara de efecte 3D)....hmm...a da nuditate, cum e mai nou in horror-uri, nu poti avea sange fara tate. In filmul asta o sa aveti parte de nuditate completa, ceea ce sincer e cam nou pe la americani si destul de rar, sincer nu prea am vazut, dar filmul asta e s-ar putea spune senzatia primaverii...sau daca nu chiar a primaverii, macar a lunii februarie, asa ca trebuia sa aiba ceva neobisnuit si va zic sincer, de la American Psycho si Cristian Beil fugin gol golut cu fierastraul pe scari nu prea am mai vazut asa ceva, chiar nu-mi amintesc. A da si ce a mai fost interesant...uciderea piticotului, acuma aia chair e sadic, nici aia nu prea vezi.Sincer va recomand filmul asta in 3D, merita sa mergeti in grup si sa-l vedeti, daca mai aveti ocazia sa-l prindeti in cinema nu-l pierdeti, efectele sunt destul de senzatioanle si merita. Asa ca va urez vizioanre placuta si vedeti ce faceti anu vitor de Sf Valentin;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu