joi, 9 iulie 2009

Hatchet (2006)


Anul 2006 a fost un an foarte bun pentru filmele de gen slasher. All the Boys Love Mandy Lane , Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon sunt numai cateva din titlurile care au facut furori in randul fanilor genului. Hatchet este si el un nume destul de cunoscut printre iubitorii genului dar probabil mai putin cunoscut publicului larg.

Filmul este o mixtura intre ghore, horror, slasher si comedie si sincer mi-a amintit de Scooby do on Zombie Island in special partea cu urmarirea din cimitir. Desigur ca filmul ar putea sa va aduca aminte si de Texas Chansaw Massacre (2006) in special finalul.

Personajul principal este Victor Crowley, un om foarte deformat, care in perioada copilariei si a adolescentei a fost ascuns de tatal sau in casa din mlastina. Intr-o noapte casa a luat foc iar Victor a ramas blocat inauntru. Tatal lui a incercat sa zdrobeasca usa cu o secure insa l-a lovit pe Victor care incerca sa impinga usa pentru a scapa. Legenda spune ca Victor bantuie mlastinile si ucide pe oricine se pierde sause plimba prin padure noaptea.

In filmul asta veti vedea mult mult sange. Dar ce e foarte interesant este modul in care Victor is omoara victimele, e destul de creativ daca pot sa spun asta fara sa credeti ca sunt nebuna:P

S-ar putea sa vedeti in el o amestecatura intre Jason, Freddy, Mike si desigur Leatherface din Texas Massacre, poate veti vedea un Jason mai hidos...mult mai hidos:)) asta si pentru faptul ca actorul este acelasi.

Filmul este in acelasi timp hilar dar si foarte grotesc, finalul este deschis, deci s-ar putea face un Sequal, insa pana acuma nu am vazut nimic. Nu imi ramane decat sa va urez vizionare placuta si stati departe de mlastini;)
















Filmul are la activ 6 trofee: Best Actor, Kane Hodder, Best Picture, Best Picture, Best Special Effects (Austin Fantastic Fest - Audience Award); Best Actor - Kane Hodder, Best Special Effects (Austin Fantastic Fest - Jury Awar); Best European/North - South American Film (Fan- Asia Film Festival)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu