luni, 13 iulie 2009

The Addams Family (1991)


1991 a fost anul in care Familia Addams si-a facut debutul pe marele ecran. Bazat pe serialul TV din anii 60 si pe desenele lui Charles Addams filmul s-a bucurat de un real succes, asa cum se preconiza.

Actorii distribuiti au intruchipat aproape perfect macabrele personaje. Desigur ca exista anumite diferente in ceea ce priveste serialul si filmul.
De exemplu, cea mai importanta diferenta este faptul ca Fester il intruchipeaza aici pe fratele lui Gomez si nu unchiul Morticiei. Chiar daca scimbarea este majora este destul de bine venita.

Faptul ca Fester si Gomez sunt frati formeaza si intriga filmului, disparitia lui Fester cu 25 de ani in urma din cauza certei cu Gomez deoarece acesta le-a sedus pe gemele Flora si Fauna de care Fester era indragostit.

Cu ocazia a celei de a 25 - a aniversari a disparitiiei lui Fester se intoarce in persoana lui Gordon Craven, fiind indrumat de avocatul falit al familiei, Tully si de Abigail Craven, mama adoptiva a lui Gordon. Toata familia il primeste cu mult entuziasm in afara de Wenesday.

Gomez ii arata lui "Fester" cripta si bogatiile din seif, insa este extrem de dezamagit atunci cand acesta nu-si amineste combinatia secreta (2-10-11, ochi, degete, degete de la picioare) deasemenea faptul ca Fester nu stia parola secreta cand acestia se harjoneau sau poreclele lor il fac pe Gomez sa se indoiasca de asa zisul Fester. Dr. Greta Pinder-Schloss (D-n Craven) reuseste sa-l convinga pe Gomez ca defapt problema este el si nu Fester, iar and acesta ii ajuta pe copii cu piesa de teatru lui Gomez ii trece toata supararea si se hotareste sa dea o petrecere cu ocazia intoarcerii fratelui pierdut.

Toata familia se reuneste, il regasim si pe faimosul var It si deasemenea Flora si Fauna.

Deoarece intratea in seif era pazite de multe capcane iar Gordon nu putea sa le incerce pe toate fara sa trezeasca suspiciuni si din cauza faptului ca acesta incepe sa se simta din ce in ce mai bine in sanul familie, Tully reuseste sa-l convinga pe un judecator sa treaca toata averea pe numele lui Fester si astfel Gomes, Morticia si copii sunt obligati sa paraseasca casa.

Desi Fester pare a fi in centrul atentiei, un rol important il are Morticia, ea fiind o adevarata interlocutoare intre cele doua tabere. Ea se duce la Fester sa incerce sa vorbeasca cu el insa este rapita de Tully si Abigail si torturata, spre placerea ei. In final Gomez vine sa o salveze iar Fester, cu ajutorul unei carti depre Uragan dezlantuie furtuna in casa astfel aruncandui pe Tully si pe D-n Carven in doua costiuge din cimitir pe care copii le-au ingropat mai apoi. Tot in timpul furtunii Fester isi recapata memoria fiind traznit de un fulger, si toata faimila se intregeste.
Primul film Addams a fost un adevarat succes si a lasat loc si pentru un sequal, care a fost lansat in 1993.
Acest film insa sin 1991 a fost nominalizat la Oscar pentru Best Costume Design si mai are alte 12 nominalizari si 3 trofee: Top Box Office Films, Worst Original Song("Addams Groove"), Best Young Actor Co-starring in a Motion Picture (Jimmy Workman )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu