miercuri, 15 iulie 2009

Addams Family Values (1993)


Daca credeti ca un sequal este mai slab decat primul film, Addams Family Values va va face sa credeti altfel. Partea a doua a acestei povesti s-ar putea spune ca e mai exploziva si mult mai comica decat prima.

Firul povestii e cam asa: Wednesday si Pugsley sunt trimisi, impotriva vointei lor la o tabara de vara de care diabolica doica Debbie, care incearca sa-l seduca pe unchiul Fester si sa-l omoare pentru a pune mana pe milioanele lui. Desigur sa nu uitam de noul venit, bebelusul Pubert, care fara doar si poate este leit cu Gomez.

Filmul este unul din preferatele mele din mai mute motive, iar primul ar fi ca este primul meu film care l-am vazut la cinema dar si pentru ca este foarte reusit. Distributia a fost excelenta, Gomez (Raul Julia) si Morticia (Anjelica Huston) intra perfect in rolul celor doua personaje macabre, iar salbatica si infierbatata lor poveste de dragoste este redata mai ales prin gesturi si cuvinte din alte limbi (spaniola, franceza). Un rol inportant in acest film il are Wednesday (Christina Ricci), care, dealtfel intalneste si ea dragostea pentru prima data. Maturizarea ei are loc pe parcursul celor doua filme, ea fiind, s-ar putea spune, the criminal master mind al familiei, ca si in primul ea este singura care isi da seama ca dadaca Debbie nu este demna de incredere si in fond acesta este motivu pentru care cei doi copii sunt trimisi in tabara.

Aceasta parte a doua a povestii familiei Addams a fost apogeu Francizei Addams, mai tarziu in 1998 avea sa apara o editie DVD, Addams Family Reunion cu Tim Curry si Daryl Hannah in rolurile principale. Filmul a fost o adevarata catastrofa. Daryl Hannah era ca o gluma fata de macabritatea si intunecimea cu care Anjelica Hudson a reusit sa invaluie personajul. Tim Curry a incercat dar nu i-a iesit un Gomez Addams demn de Raul Jiulia. Iar Nicole Fugere cea care a interpreatat-o pe Wedneaday nu s-a apropiat de Christina Ricci. Singurul actor care a fost pastrat a fost gigantul Lurch, Carel Struycken care are un rol un pic mai activ in acest film.


Revenind la Family Values va amintesc ca fimul a fost nominalizat la oscar la categoria: Best Art Direction-Set Decoration deasemenea mai are inca 3 premii: Best Make-Up, British Technical Achievement of the Year, Worst Original Song si inca 9 nominalizari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu