miercuri, 8 iulie 2009

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)


Nu vreau sa influentez pe nimeni, dar filmul asta e favoritul meu in materie de horror. O idee destul de geniala si originala, sincer nu am mai vazut un astfel de horror. Cum am ajuns sa-l vad...since printr-o coincidenta. M-am decis sa vad cat mai multe filme ale lui Robert Englund (Freddy Kruger) si am dat peste asta.

Ce trebuie inteles de la bun inceput este faptul ca actiunea are loc intr-o lume in care ucigasi ca Jason, Freddy, Mike Myers sau Chuky sunt reali, iar meseria de ucigas este ca oricare alta. Ce e super misto in filmul asta sunt termenii de specialitate si prezentarea cliseelor care apar in filme de genu.




Leslie Vernon este un tip oareca dintr-un oras oarecare care vrea sa devina o legenda, un criminal in serie. O echipa de ziaristi care fac un reportaj despre ucigasii in serie reusesc sa i-a legatura cu Leslie pentru a face un LiveShow alaturi de el. Sunt prezentati toti pasii necesari pentru o noapte de groaza perfecta, Leslie pare a fi un tip de treaba si foarte deschis, un tip obisnuit. Desigur ca totul se schimba la sfarsit cand personalitatea lui face o rotatie de 180, dar acest lucru e de asteptat si chiar asta e si ideea filmului. Chiar daca sfarsitul poate fi prevazut va indemn sa va uitati la film puteti afla o multime de lucruri despre "slasher movies" cum se spune.

Vizionare placuta!

Si acum cateva detalii onorifice: Filmul este castigatorul a 5 premii si a fost nominalizat la o categorie in cadrul Saturn Award ca Best DVD Release. Premii: Best European/North - South American Film, L'Écan Fantastique Award, Audience Award, Carnet Jove - Special Mention, Audience Award - Best Film.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu