sâmbătă, 27 iunie 2009

1408 (2007)

Dupa ce si-a pierdut fiica, Mike Enslin (John Cusack) face cariera in descoperirea evenimentelor paranormale. El calatoreste prin toata tara cautand locuri bantuite, case, hoteluri, cimitire, insa fara prea mult succes, astfel el devine un necredincios in acest domeni si scrie o serie de carti despre aceste lucruri.

In cele din urma da de un hotel bantuit din Chicago, unde se pare ca in camera 1408 s-au intamplat foarte multe lucruri stranii, in jur de 46 de persoane murind in aceea camera.

Desi este sfatuit sa nu inopteze in ea de catre managerul hotelului acesta ii ignora sfatul si se cazeaza in camera. Este avertizat ca nu va rezista mai mult de o ora.

In camera Mike retraieste toate momentele groaznice care au avut loc in camera...si i se intampla si lui multe lucruri stranii incat nu mai deosebeste realitatea de ireal, de paranormal. A fost totul un vis sau a fost realitate, va trebui sa va convingeti singuri;)

Citate:"Mike Enslin: The room's gotta be filthy. I mean, the sheets haven't been changed in... what, eleven years? Gerald Olin: No no no. We're very professional here. 1408 gets a light turn once a month. I supervise, the maids work in pairs. We treat the room as if it's a chamber filled with poison gas. We only stay 10 minutes and I insist the door remain open. But still... A few years ago a young maid from El Salvador found herself locked in the bathroom. She was only there for a few moments, but when we pulled her out she was... Mike Enslin: [sarcastically] She was dead? Gerald Olin: No. Blind. She had taken a pair of scissors and gouged her eyes out. She was laughing hysterically. "

As putea spune ca 1408 are acel ceva care e lipseste filmelor horror din ziua de azi, o poveste buna cu fantome. E prea mult sange in horrorurile de azi...si se simte o decadenta genului destul de mare. Unii cred ca daca pun un psihopat si o multime de bucati de carne si mult Ketchup au facut un horror, dar ele au nevoie si de acel mister...care iti da fiori.

Filmul a castigat Audience Award la categoria International Competition - Best Film, Young Artist Award la categoria Best Performance in a Feature Film - Supporting Young Actress si mai are la activ alte 3 nominalizari (Best Actor, Best Horror film, Choice Movie: Horror/Thriller)




Un comentariu: