duminică, 14 iunie 2009

Queen of the Damned (2002)

"There comes a time for every vampire when the idea of eternity becomes momentarily unbearable. Living in the shadows, feeding in the darkness with only your own company to keep, rots into a solitary, hollow existence. Immortality seems like a good idea, until you realize you're going to spend it alone. So I went to sleep, hoping that the sounds of the passing eras would fade out, and a sort of death might happen. But as I lay there, the world didn't sound like the place I had left, but something different."

Filmul este ecranizarea romanului "Vampirul Lestad", nu este o copie fidela a romanului, dar poate este spre bine. Imaginea vampirului Gothic este pusa foarte bine in evidenta de sountrack-ul filmului, sincer cred ca sound-ul a avut mult de a face cu succesul lui.

In rolul principal se afla vampirul Lestad ( Stuard Townsend ) si regina Akasha (Aaliyah). Lestad este un vampir romantic cu urme de sentimente umane si cu regretul constant dupa viata muritorilor. Iubior de musica acesta o incanta pe Regina Akasha, care il va invita sa bea din sangele ei care reprezinta putere. Dupa acest eveniment el devine nevrotic si dornic de mai mult sange, caci a baut din cel mai pur sange de vampir posibil...asta cred ca ar insemna alcool dubu rafinat :)). Drept pedeapsa, tatal lui, adica cel care l-a transformat, Marcus il pedepseste parasindu-l.

Dupa multi ani de somn, Lestad se trezeste si descopera ca in casa lui cativa tineri isi repeta melodiile lor, astfel el va devenii un adevarat Zeu, al rock-ului, astfel a iesit din umbra si din intunericul in care traiau vampirii, la lumina, metaforic vorbind.

Intre timp sa vorbim si de un alt personaj destul de important, Jesse, muritoarea care se indrogosteste de Lestad, un personaj destul de important caci in orice poveste cu vampiri trebuie sa existe aceasta tipologie. Jesse este fascinata de vampiri si face parte dintr-o societate secreta, care urmareste activitatile vampirilor. Nu e de mirare acest lucru caci ea face parte din familia lui Maharet, un alt vampir din generatia veche.

Revenind la Lestad, despre care am zis ca era un Superstar. Se pare ca prin musica lui, in special prin versuri el ii provoaca pe ceilalti vampiri sa iasa la lumina. Dar nu numai pe acestia i-a trezit din somnul adanc, ci si pe Regina Akasha, care il seaca pe regele ei de sange si porneste in cautarea lui Lestad, pe care vrea sa-l proclame ca rege.







In cele din urma Akasha il gaseste pe Lestad si ii promite lumea, un regat imens presarat cu cadavre, lupta finala se da intre vambirii din vechea breasla si Akasha, care il obliga pe Lestad sa o omoare pe Jesse. Vampirii se napustesc sa asupra ei si o seaca de sange, aceasta transformadu-se in cenusa. In cele din urma Lestad reuseste sa o transforme pe Jesse si astfel traiesc fericiti pana la adanci batranete.

Filmul are la activ 3 nominalizari, la Saturn Awards, MTV Movie Awards si Golden Reel Award ca Best Horror Film, Best Villain si Best Sound Editing in a Feature - Music - Musica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu