miercuri, 30 martie 2011

Rinne (2005)

De la creatorii The Grudge, vine o noua viziune a filmelor horror. Singurul film horror strain prezent la festivalul After Dark Horror Fest.

Horror-urile Japoneze se bazeaza in principal pe fantome. Acest film nu face exceptie.

Povestea:

In 1970, profesorul Universitar, Kazuya Omori a ucis 11 persoane, incluzand pe sotia si cei doi copii ai sai, inainte sa se sinucida intr-un hotel. 35 de ani mai tarziu, regizorul Ikuo Matsumura decide sa faca u film care sa se bazeze pe aceasta poveste trista., Actrita Kagisa Sagiura este selectata pentru a juca rolul ficeei lui Omori, ea devine bantuita de sufletul acesteia, avand chiar si amintiri ale acestui masacru. Intre timp o studenta de facultate: Yayoi are deasemenea vise cu privire la acest incident si incepe sa investigheze ceea ce s-a intamplat. Aflam ca profesorul era obsedat de ideea reincarnarii, iar cele doua femei vor descoperii lucruri terifiante despre ele in acest sens.

Fanii horor-urilor asiatice vor descoperii multe elemente comune cu alte filme de acest gen: fantome, copii ciudati, papusi terifiante. Vizualul filmului este foarte sters, ceva comun la Shimizu, si este in perfecta concordanta cu ceea ce personajele traiesc, facand filmul mai misterios. Horror-ul nu vine din gore-ul imaginilor cat mai mult din intensitatea phihologica a acestora. Cele doua povesti tratate diferit reusesc sa se imbine spre sfarsitul peliculei cu ajutorul temei principale, reincarnare, aceasta fiind ceva nou in portofoliul regizorului.

Pot sa spun ca pentru cei carora le place horror-ul asiatic aceasta pelicula va fi foarte interesanta, cat despre ceilalti, daca totusi v-a placut Grudge 2 cred ca o sa va placa si acest film.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu