miercuri, 30 martie 2011

Dark Ride (2006)

M-am tot gandit cum sa incept, foarte multe idei, dar niciuna care sa merite. As putea sa va spun cum acest film este un adevarat cliche. Un slasher a la anii 80. As putea spune ca cei care au facut filmul s-au inspirat din Texas Chainsaw Massacre, clar, mutand casa de nebuni din mijlocul pasunii intr-un parc de distractii dintr-un orasel din New Orleans.

Sudul a dat nastere unor monstrii interesanti precum e si Hatched, desigur ca toti acesti monstrii isi au radacinile in Leatherface si Norman Bates (Psyho 1950).

Filmul ar putea avea doua parti: Drumul si Slasher-ul propiu-zis. Modul in care personajele suntranspuse este destul de bun. Insa scenariu este plin de clisee iar personajele trec de la o stare la alta destul de brusc. Din pacate filmul nu aduce ceva nou ghor-ului, decat, poate o decapitare un pic surprinzatoare.

Pe mine sincer m-a surprins ordinea in care personajele au murit sau cel putin primul personaj. In unele cazuri as putea spune cam neasteptata. Ucigasul, imi aminteste si de Billy Lenz (criminalul din Black Christmas), in special modul in care se strecoara prin casa aceea bantuita. Ghor-ul personajului insa este inspirat de LeatherFace clar. A da si sa va spun de inca un film de care imi aminteste: All Boys Love Mandy Lane. si as putea spune ca propozitia care defineste filmul foarte bine e: "Some monsters are harder to recognise than others "

Per total actiunea filmului este destul de statica si "molcoma" as spune, niste studenti merg intr-o excursie, iau de pe drum o tipa sexy si nebuna, ajung intr-un orasel uitat din New Orleans si decid sa inopteze intr-o casa bantuita dintr-un parc de distractii, unde in urma cu vreo 15 ani, doua fetite gemene au fost ucise de un psihopat intr-un mod foarte brutal. Intre timp acel psihopat fuge de la spitalul de nebuni unde este internat, din cauza a doi asistenti prosti si ajunge din nou acasa. De aici cred ca va dati seama ca incepe carnagiul, fiecare dintre timeri este ciopartit pe rand de acest Mike Myers al Sudului. Insa dupa cum veti vedea spre sfarsitul filmului, cestrul povestii sau mai bine spus finalitatea ei nu este Jonah ci un alt personaj. Va las cei care vreti sa vedeti filmul sa aflati de ce a fost inclus in primul AfterDark Horror Fest.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu