joi, 5 august 2010

Penny Dreadful (2006)


Penny dreadful, a fost dreadful...sincer nu m-a impresionat in mod placut. Desigur a avut momentele lui de suspans dar a fost dupa parerea mea un psihologic mai mult sau mai putin reusi si desigr un slasher. Low, low low budget.

Titlul este interesant, pe langa faptul ca contine numele personajului principal, dupa parerea mea face referire si la calitatea filmului, penny dreadful sau penny horrible sau paenny blood a aparut in sec. 19 (acum babuiesc ca va ganditi ca o fi fost ceva vrajitoare, o cotoroanta ceva...nu) sub forma unei publicatii britanice de proasta calitate a carui target erau adolescentii clasei muncitoare. Dupa cum spuneam si titlul este o alegere proasta parca prevestind calitatea filmului. Si nu pot sa spun ca actorii sunt de vina, se joaca destul de bine, insa situatiile in care sunt pusi sunt de-a dreptul absurde de multe ori si iti vine sa razi sau mai rau sa te enervezi rau de tot.


Oki, poate v-am speriat ceva sau poate v-am convins sa nu va uitati la film...sper ca nu, nu asta e intentia mea. Dupa cum spuneam calitatea actorilor (actritelor mai bine zis) este buna iar filmul are si partile lui bune, chiar si un pic de suspans iar cei care au frica de intuneric sau de ratacitul prin padure noaptea nu va recomand...o sa va speriati un picutz asa, da numai un pic;).

Filmul este o calatorie, de cunoastere a sinelui si de depasire a frici, a unei frici care poate sa te impietreasca in fata celui mai mare pericol. Penny impreuna cu terapeuta sa, Oriana decid sa faca o calatorie terapeutica cu masina pentru ca fata sa isi poata depasi frica ingrozitoare de masini. Totul merge bine pana cand din cauza neatentiei Oriana era cat pe ce sa loveasca un drumet, pe care mai apoi il duce cu masina, ajung intr-o padure si totul merge prost, masina, cea mai mare frica a lui Penny devine mijlocul ei de salvare. Mai multe nu va spun, doar ca ce m-a contrariat pe mine in special al fost diferenta aceea dintre realitate si jocul mintii, chiar se intampla totul sau e doar in mintea ei...


Asa ca va spun sa va uitati la Penny, dar sa nu va asteptati la ceva spectaculos...ceva de la care sa nu puteti dormi noaptea...

Asa ca don't forget to breathe... si Vizionare placuta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu