duminică, 1 august 2010

The Gravedancers (2006)


"Unrest In Peace"

Asa inca o poveste cu fantome, asta e ceva de genu: nu vizitati cimitirul noaptea si cu siguranta nu dansati pe morminte...sau o sa regretati.

Filmul incepe destul de ambiguu, acel prolog sincer nu mi se pare sa aiba o insemnatate foarte mare pentru film....se putea si fara el. Personajele principale, trei prieteni sunt introdusi in actiunea filmului in timpul inmormatarii prietenului lor bun, mort intr-un accident de masina.

Mai tarziu, dupa priveghi se intorc in cimitir ca sa-si ia ramas bun asa cum se cuvine de la el. Intre timp gasesc o mica poezioara care ii indeamna sa danseseze pe morminte:

O joyful, O delighted,O fortunate one! Weep no more, this departed son. Read these words, sound thy voice.
Revel and sing! Rejoice! Rejoice! Life's for the living, not the dead.
Forget tomorrow, live now instead. This night you breathe, while they cannot. So dance ye soul on their resting spot.
Daca pana acum filmul pare plictisitor si fara viitor de aici incepe nebunia...Harris, Kira si Sid traiesc niste experiente inexplicabile, se ivesc si niste investgatori al paranormalului si colac peste pupaza ai toate ingreientele unei povesti cu fantome, elementul principal este ghore-ul, la inceput fantomele nu au un chip predefinit ele isi dobandes puteri pe masura trecerii timpului. Cadrele sunt destul de bune...nu vreau sa va zic mai multe sa nu stric surpriza.
Ce sa spun sunt fantome atat a unui copil cat si a unei femei (am vrut sa zic bab, da nu e chiar baba) ce ma socat pe mine au fost dintii aia blestemati si ochii bulbucati...jesus what's with that ??? sunt chiar infricosatori.

Un comentariu:

  1. Destul de mediocru filmul dar avea cateva faze care l-au facut demn de vazut. Preferata mea scena e cand cuplul din film doarme in dormitor si in coltul camerei sta femeia fantoma. Doamne, ce m-a speriat partea aceea.

    RăspundețiȘtergere