joi, 9 aprilie 2009

American Beauty(1999)


Da sunt convinsa ca majoritatea au auzit de el. A castigat 5 premii oscar si alte 83 de premii. Filmul a facut ravagii in toata lumea si a devenit peste noapte un cult.

Pe scurt filmul trateaza criza de varsta mijlocie a lui Lester Burnham (Kevin Spacey). El este tipul de om care constientizeaza ca viata lui este o minciuna si dupa cum spune si el, este un tip mediocru, genu de om pe care nu ti-l amintesti. Totul se schimba cand o intalneste pe prietena cea mai buna a fiicei sale, Angela(Mena Suvari). Lester is paraseste jobul, dupa ce il santaseaza pe seful lui cu 60,000, isi i-a masina visurilor, un Pontiac Firebird din 1970, se antreneaza pt asi modela muschii si incepe sa fumeze marijuana, modificata genetic. Desigur ca Lester nu este unicul personaj care trece prin schimbari majore, toate personajele acestui film vor intra intr-o cursa cu destinul. Fiica lui Lester, Jane(Thora Birch) este o adolescenta complecsata de modul in care arata, ea se va indragosti de noul ei vecin, obsedatul si trafincantul de droguri Ricki Fitts(Wes Bentley). Totul se complica iar cei care sunt implicati in acest joc isi vor schimba viata in cele cateva zile care le rezuma filmul.

Poate unul din mesajele cele mai importante ale filmului este faptul ca frumusetea apare acolo unde nu te astepti. Nevoia oamenilor de a fi diferiti, de a nu cadea in obisnuinta.

Un comentariu:

  1. Kevin Spacey este, alaturi de Jack Nicholson actorul meu favorit, iar American Beauty este in opinia mea unul dintre cele mai bune filme all time. Felicitari pentru modul in care scrii:)

    RăspundețiȘtergere