miercuri, 9 ianuarie 2013

Silent Hill: Revelation 3D (2012)

Regizor: Michael J. Basset
Scenaristi: Michael J. Basset
Actori: Adelaide Clemens, Kit Harington, Sean Bean
Gen: Horror, Mystery, Drama

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0938330/
Site oficial: http://www.silenthill3d.com/
Cuvinte cheie: videogame, Silent Hill, incediu 
Nota mea: 2/5





"There is a town that Hell calls HOME"

Am decis ca trebuie sa scriu despre filmul asta, am amanat prea mult de la premiera, poate ca am fost dezamagita un pic, pana la urma am asteptat din 2006, de cand a aparut primul sa vina un sequel demn de unul dintre cele mai reusite horror-uri ale anilor 2000, dar asa cum se intampla cu multe sequel-uri nu a fost o avalansa mortala ci doar o țâră de zapada flescaita.


Asa...sa termin si eu cu dumele astea nereusite si sa trec la actiune. Michael J. Basset, ati auzit de el? da de filmul Solomon Kane? Mnoah, cica tipu asta o regizat si Moartea vrajitoarei, aka Solomon Kay, ca din lista de pe iMDB asta e sincugurl pe care il stiam, si nu sunt cu zecile, doar vreo 5. Deci nu tare avem termen de comparatie in privinta cunostintelor lui regizorale dar putem compara filmul asta cu sora lui mai mare si anume partea 1. Ca sa incep cu sfarsitul...Alessa sau pe numele ei nou Heather (Clemens) este fugara impreuna cu tatal ei Harry (mortalul Bean), reusind sa fie cu un pas inaitea fortelor raului care o vaneaza pe Alessa (va amintiti primul film? ei bine atunci intelegeti de ce fug astia doi). Fata desigur habar nu are de grozaviile prin care a trecut mama sa cu un film in urma, dar deoarece se apropie de majorat, varsta aceea fatidica trebuie sa afle adevarul. Traumatizata de cosmaruri pe care le are despre un loc necunoscut si de disparitia tatalui, Heather incepe sa se cunosca iar in drumul ei inapoi acasa, adica inapoi in Silent Hi intalneste personaje misterioase care o vor ajuta sau o vor pune in incurcatura. Odata revenita acasa tot iadul se dezlantuie...

Cam asta e in mare parte si fara spoilere ce se intampla in film, va spun sincer scenele din Silent Hill nu m-au impresionat la fel de mult cum au facut cele din primul film, in schimb regizorul a avut destula imaginatie pentru cele din lumea "reala", probabil ca si-a folosit-o pe toata acolo. Ce e de apreciat e faptul ca au respectat detaliile din joc, cel putin in ceea ce priveste protagonista...arata zici ca e scoasa de acolo... Un  minus as spune ca sunt replicile personajelor, superficiale, scurte, cliseistice, fata de primul film in care personajele au fost pe primul loc si lupta pe care o da Rose pentru a-si salva fiica este martirica.


Ca si o concluzie mi se pare ca filmul a mizat foarte mult pe efectele vizuale (modul in care trece dintr-o realitate in alta e foarte tare, monstrii sunt super ok) si nu pe personaje. Si ca un spoiler de sfarsit, lupta din final mi s-a parut...nu stiu...asa pusa acolo sa umple sfarsitul cu ceva "spectaculos", dar care nu a revelat absolut nimic (adica eu ma asteptam sa aflu povestea lui PinHead).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu