joi, 20 septembrie 2012

Bones (2005)


Creator: Hart Hanson

Actori: Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tammara Taylor, John Francis Daley

Cuvinte Cheie: crima, antropolog, FBI, oase, stiinta

Nota mea: 4/5

Bones, primul serial de toamna care revine dupa pauza de vara. In 17 septembrie a avut premiera primului episod din sezonul 8 al serialului FOX. Serialul debuteaza cu un mic succes, si anume nominalizarea la premiile Emmy la sectia Outstanding Special Effects in a Supporting Role, episodul The Twist in the Twister.


Bones sau Dr. Temperance Brennan este un antropolog la institutul Jeffersonian din Washington DC si un apropiat colaborator al FBI-ului. Un cercetator de top dar si o scriitoare a unor thrillere Temperance nu este ca orice femeie obijnuita, personajul este defapt inspirat de Kathy Reichs, antropolog si romanciera. Calculata, atenta la detalii, pentru ea totul are valoare stiintifica inclusiv sentimentele oamenilor. Desi multi oameni nu pot sa ii priceapa inteligenta si dorinta arzatoare pentru a afla adevarul, Agentul special Seeley Booth, interpretat de David Boreanaz face exceptie. Cei doi fac o echipa perfecta si se completeaza reciproc in orice situatie. Booth este un fost lunetist militar si se increde foarte mult in instinct si in sentimente, neavand o incredere prea mare in stiinta. Din aceasta cauza ori de cate ori este nevoit (de fiecare data defapt) sa ceara ajutorul squints-ilor, (cum ii spune el) adica a echipei de la Institut le evidentiaza ca el este cel cu people skills. Dar desigur combinatia intre insusirile lui si inteligenta lui Bones face o echipa formidabila.
Echipa de squints: Angela Montenegro sau specialista in calculatoare si in arta din echipa de squints  (Michaela Conlin) este prietena cea mai buna a lui Temperance. Angela e casatorita cu Dr. Jack Hodgins (T.J. Thyne), cunoscut ca tipu cu insecte si viermi, deasemenea un adept al teoriilor conspirationiste si expert in insecte, spori si minerale. Dr. Camille "Cam" Saroyan (Tamara Taylor) este legistul si conducatorul laboratorului, deasemenea are o bogata experienta si o mica istorie su Seeley. Desemenea un rol deloc insignificat ii au doctoranzii lui Temprence, acestia alternand de la cel de-al doilea sezon incoace facand viata la institut mai interesanta. Primul doctorant al lui Temprence, care a stat in show pentru doua sezoane inainte sa "inebuneasca" a fost Zack Addy (Eric Millegan), ca si Temprance era foarte inteligent si se adapta greu in viata sociala, insa din sezonul 3 incoace producatorii au hotarat ca Temprence este un Profesor destul de bun ca sa aiba cel putin 6 doctoranzi care apareau in episoade prin rotatie. Intre timp a mai fost adaugat un personaj foarte important in show, Dr. Lance Sweets (John Francis Daley), un psiholog FBI care incearca sa determine natura relatiei ciudate dintre Bones si Booth, el a fost cel care a pregatit terenul, putem spune minat al casatoriei celor doi, caci in sezonul 7 Temprance este insarcinata si in cele din urma cedeaza insistentelor lui Booth de a se casatorii. 



Sezonul 7 s-a decis sa fie mai scurt in principal din cauza sarcinii, pe bune a lui Emily Deschanel. La sfarsitula acestui sezon  va amintiti ca Bones a fugit impreuna cu fiica ei Christine, din cauza ca i s-a inscenat o crima de catre noul "public enemy No.1". Asa ca echipa trebuie sa lucreze fara ea pentru a demonstra ca este inocenta si pentru ca ea sa se poata intoarce la Booth. Vor reusi?


Se pare ca Da. Desi Booth e un pic suparat ca a fugit cu fetita si s-a ascuns pentru 3 luni, intelege ca e singura sansa ca ea sa ramana in libertate si sa il prinda pe Pelant. Totul devine destul de complicat cand afla ca Christopher Pelant nu e cine credeau ei ca e.




miercuri, 19 septembrie 2012

The Expendables (2010)


Regizor: Sylvester Stallone
Scenaristi: Dave Callaham, Sylvester Stallone
Actori: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Terry Crews

Imdbhttp://www.imdb.com/title/tt1320253/
Site oficialhttp://www.chooseyourweapon.ro/

Cuvinte cheie: mercenari, dictator, insula, arte martiale, explozii
Nota mea: 3.5/5

Every movie has a hero. This has them all.

Trebuie sa recunosc ca am vazut filmul asta dupa ce am vazut partea a 2-a care mai ruleaza in cinematografe, cand a aut premiera acu doi ani trebuie sa recunosc ca am fost foarte sceptica in ceea ce il primeste, defapt mai degraba am fost sceptica in ceea ce il priveste pe Stallone in rolul principal, curios cum si la 64 de ani, care ii avea atunci inca mai poate sa, cum spun englezii: "save de day". In cele din urma curiozitatea m-am ros si am fost la cel de-al doilea (nu de alta dar chiar vroiam sa il vad pe Chuck Norris) iar cand am ajuns acasa am zis, neaparat trebuie sa vad si primul, caci la sequel nu m-am putut opri din ras. Primul nu pot sa spun ca se ridica chiar la rangul la care a ajuns al doilea, dar cred ca e din cauza ca se ia un pic prea in serios, au fost cateva glume cu subinteles dar se putea si mai multe.



Tag line-ul e foarte protriv, cred ca sunteti de acord cu mine...Cei mai iubiti eroi de la sfarsitul lui 80 si inceputul lui 90 (desi as mai putea numara cativa, care probabil vor aparea in  3) fac o echipa indestructibila pentru a lupta impotriva unui dusman puternic. Asta e varianta romantata, caci sunt platit sa lichideze un anume dictator, dintr-o insulita latina de undeva din golf., misiune care in cele din urma, dupa cum se intampla tot timpul cu Stallon, devine ceva personal si trebuie sa dea in gura la toti.


Trupa vesela este condusa de Sylvestre, nu motanul ci Stallone, care dupa ce a facut remake-uri la Rambo si la Rocky is s-a interzis sa apara in remake-ul de la Judge Dredd si a zis ca inventeaza un nou concept mai tare decat de A Team, cu cei mai tari si mai barbati dintre barbati... Si dupa ce a scris si a regizat a mai si jucat pe sefu echipei, obvious!!! Barney Ross este seful unui grup de mercenari platiti de CIA sa le faca "dirty work-ul". Cine zice ca experienta bate tinereata, are dreptate in acest caz, pentru ca baietii se pricep la toate: il avem pe Lee Christmas (Jason Statham, care la cei 45 de ani eu zic ca inca mai poate face 2 remake-uri la The Transporter si inca vreo 3 la Crank), expertul in cutite si arme albe...si mitralierele de la botul avionului (veti vedea in film), Yin Yang sau The One, Jet Li, da ati ghicit, expertul in arte martiale, snipper-ul de serviciu si cam instabil psihic, Dolph Lundgren, a cam luat-o pe ulei sex-simbolul anilor 80, ce sa-i faci, vorba lui Lee: "He lost it". Next sunt doi actori care nu eraut atat de cunoscutit in anii de glorie al filmelor de actiune, specialistul in armament greu Hale Caesar interpretat de Terry Cruse probabil il stiti din comedii ca White Chicks sau Get Smart. Specialistul in explozibili Toll Road este putin mai necunoscut interpretand niste roluri insignificate ca "gorile". Si pentru ca trebuie sa avem o poveste cat de cat totul incepe cu...



A fost odata un domn misterios dar greu de ucis, Mr. Church (mai trebuia oare sa zic - Bruce Willis) care ii propune aventurierului nostru o noua misiune, dupa ce Terminatorul a zis ca se intoarce pentru sequal si a refuzat politicos misiunea: Only an idiot would do this job. 



Misiunea acceptata Barney (ce nume de erou mai e si asta, imi aminteste tot timpul de un leprechaun) impreuna cu Lee pleca in recunoastere pe Insula Sud Americana. Aici trebuie sa se intalneasca cu "omul de legatura", doar ca omul se dovesteste sa fie frumoasa Sandra, fiica generalui Garza, dupa o altercatie exploziva cu omul din spatele generalului, James Munroe, un fost agent CIA. Desigur ca sentimentele cavaleresti ale lui Barney il coplesesc, adaugandu-se vorbele de suflet ale gurului, Tool, Mickey Rourke. Si de aici urmeaza incursiunea vorba yankeilor "gun's blazing" in inima bazei inamicului saving the day.



Despre filmul asta s-au zvonit multe inainte sa apara si Sylvester a avut multe planuri marete, cum ar fi, un rol pentru Kurt Russel,  care a refuzat din cauza ca nu a fost de acord cu scenariul si profunzimea personajului, este vorba de rolul lui Trench. De asemenea rolul lui Munroe a fost oferit si lui Van Damme, dar a refuzat. Deasemenea Bruce Willis si Scwartzenergger au roluri Cameo, ei apar decat la intalnirea din biserica.





Filmul nu este ceva care sa te puna pe ganduri sau care sa iti ridice multe intrebari. Este un clasic film de actiune care te aduce in anii '90, cand Stallone si Dolph faceau lege impuscand tot ce le iesea in cale. Filmul nu a avut succesul asteptat, avend in vedere numele de anvergura care facut parte din distributie. Tineti minte cand urmariti filme de genu, trebuie sa le luati asa cum sunt si nu trebuie luate in serios, poate o greseala a filmului a fost ca s-a luat un pic mai in serios decat trebuia, da a avut cateva poate bune dar parca se maputeau lua la misto mai mult baietii, avand in vedere natura filmului. Si inca ceva care as fi vrut sa vad in film, o prezenta fiminina a anilor 90 in film. S-a zvonit ca Sandra Bullock ar fi fost cooptata pentru acest film, insa ea a declarat ca nu aflase de proiect decat dupa lansarea lui, dar este interesata de o astfel de productie (poate in partea a 3-a o vom vedea si pe ea). Inca ceva interesant despre film e ca Sylvester si-a facut in mare parte stunt'urile si s-a ales cu ceva accidentari pe durata filmarilor...uau...




joi, 13 septembrie 2012

Unearthed (2007)


Regizor: Matthew Leutwyler
Scenaristi: Matthew Leutwyler
Actori: Emmanuelle Vaugier, Luke Goss, Beau Garrett

Imdbhttp://www.imdb.com/title/tt0475417/
Site oficialhttp://www.myspace.com/unearthedhorrormovie

Cuvinte cheie: SF, extraterestrii, desert, ferme, cirezi, indieni
Nota mea: 1.5/5


O adunatura de clisee, asta e filmul asta, nimic mia mult, nimic mai putin...Cred ca atunci cand s-au gandit sa il faca au facut o lista cu cele mai intalnite clisee din filmele cu monstrii si cu extraterestii si au zis, asa monstru extraterestru care e musai sa semene cu mai marele Aleien - Mda o sa facem o copie si mai intrebuintam ceva chestii detasabile inca ceva viermi, care am mai vazut ca se practica in filmele cu pricina si scoatem ceva de acolo, bun....personaje cu probleme psihice si bagaj emotional? da, un muschiulos cu tatuaje? da, legenda despre disparitia unei civilizatii? da...si asa mai departe, lista poate continua...

Monstrul din Unearthed

Monstrul din Alien

Monstrul deci, arata mult ca extraterestrul lui H.R. Ginger. I-a mai taiat un pic din capatana, ia pus un dispozitiv 2 in plus si gata, in rest zici ca ar fi veri dulci. Lipsa de originalitate in ceea ce priveste monstrul e poate cea mai mica problema cu el, dar modul in care a fost gandit si actioneaza e alta pupaza. Deci monstrul asta poate sa infecteze oameni cu ceva viermisori pe care ii stranuta si cam atat...viermisorii intra in tine si porma mor sau nu prea inteleg ce finalitate au ca nu par a se inmulti. Porma mai are ceva goanga care i se despreinde de pe torace care e asa de efect, adica pana la urma ca dum-zau ii fiinta asta ET sau OptimusPrime? Dupa cum spuneam marele mister cu monstrul asta e existenta lui... da am inteles ca a decimat pe indienii Anasazi, care se spune ca au disparut acum 900 de ani fara nicio urma, dar totusi... cu ce scopt e pe Pamant, sa se inmulteasca, sa ne faca sclavi, sa ne foloseasca ca rezerva de mancare, e doar asa un monstru care se joaca mata cu noi sau ascunselea si cand te-o prins te-o scuipat cu viermi si te-o ciopartit. Porma mai e problema cu aparitiile monstrului, pot sa jus ca la un moment dat am crezut ca is mai multi, ca s-o fi inmultit sau ceva, dar nu, pur si simplu monstrulica al nostru aparea exact la momentul care trebuia sa apara si nu aparea chiar atunci cand protagonistii nostrii ii gateau otrava si se intelegeau cum sa il omoare, prost mai era si asta ce sa zic...

Zici ca ar fi intr-un scary movie...nu?
Acu ca am terminat cu monstrul sa trec la protagonisti. Daca monstru e plin de clisee va dati seama cum sunt astia de se lupta cu el. Primul personaj si cel mai important: Serifa Annie Flyn sau Emmanuelle Vaugier pe care sigur o cunoasteti din Saw II sau din Two and a Half Men, o bunaciune de femeie a carui vis a fost sa ajunga serif intr-un oras pierdut in mijlocul desertului de care nimeni nu a auzit. Mda asta da, adica sunt convinsa ca orice femeie care arata chiar si pe jumatate cu arata tipa asta are asemenea dorinte, dar sa trecem peste infatisarea fizica a serifului si sa nu fim rai la psihicul si starea ei emotionala, care normal trebuia sa fie una proasta. Se pare ca draga noastra serifa este o alcolica din cauza unui incident care a avut loc cu un an in urma... si anume a omorat o fetita mica din gresala in timp ce il aresta pe tatal acestuia, doar sa vedeti scena respectiva, care e pusa pe deasupra la sfarsit ca sa para si mai spectaculoasa, e foasrte aiurea si numai de umplutura, pe bune ca puteau sa vina cu ceva mai credibil. 



Dupa cum spuneam un serif instabil psihic care e amenintat in fiecare minut al filmului ca va fi demis din funtie la urmatoarea sedinta a orasului, de parca aia ar fi important acum nu sa ucida un monstru care ii terorizeaza.  Si daca avem serif avem si un ajung lingusitor si modesc care nu incalca cuvantul sefului. Porma avem personajele de sacrificiu: o barmanita care e de partea serifului si care "o intelege" ca doar e barmanita si e un fel de psiholog nu? cele doua blonde care se trezesc ca sunt blocate in mijlocul pustiului, un autostopist (tipul asta pot sa jur ca a fost carausul de serviciul, probabil cand l-au distribuit i-au dat sa fuca printre obstacole cu tipe in brate) pe care il iau de pe drum, zici ca ar fi in clipul de la Crazy, Aerosmith. Avem si o pata de culoare, Charles Q. Murphy, fratele lui Eddy Murphy, in rolul unui orasan intepat care nu facea decat sa se planga, sa injure, sa critice si iar sa se plaga, el a avut parte de cea mai spectaculoasa moarte posibila si cea mai pe deplin meritata.


Carausul de serviciu

Si normal ca pe langa strainezi mai avem cateva personaje autohtone de pe plaiurile mioritice, si anume fermierul bogat care se crede seful tuturor si care nu stie decat sa dea ordine si normal familia de indiei, ca doar de la ei a pornit totul. Batranul indian fiind cel care a dezlantuit monstruozitatea din inchisoarea de veci pentru a demonstra ca defapt poporul lui a fost exterminat de un extraterestru si nu de altceva. Veti observa modul in care incearca regizorul sa il transforme pe acest Pana de Corb intr-un Guru al cunoasterii, un adevart Saman in ale pamantului care face si din olarit o adevarat filozofie, cu omul devine una cu pamantul facand oale de lut, pai mai mosulica daca erai atat de destept de ce dumnezo ai eliberat monstrul!! DAAHH...trecand la generatia urmatoare aflam ca nepoata-sa e ceva geniu in ale botanicii si ale stiintei, avand in vedere ca ea descopera modul in care poti sa omori creatura, dupa ce face baie in uraniu, ca mnoah  e noaua moda in spauri, pentru un ten sanatos fara puncte negre folositi noile noatre masti cu uraniu, veti radia in adevaratul sens al cuvantului. Asa ca va dati seama de cata cercetare au facut astia: Cu ce am putea noi sa ucidem pe Viermisor....mda usturoiul e pentru vampiri, argintul pentru varcolaci...trebuie sa fie original...Uraniu, da nu cred ca a fost folosit vreodata...


Si sa nu uitam de macho man, Kale sau Luke Goss pe care l-ati mai vazut in Blade 2 sau Hellboy 2 sau Death Race 2. Mnoah asta e si mai si decat toti, cica e defapt un paleontolog care cerceteaza disparitia indienilor Anasazi, dar colegii lui il considerau nebun si el a devenit un cercetator ronin...ma intreb daca l-au considerat nebun dupa sau inainte sa isi tatuze chestia aia pe fata ca si Tyson, plus ca personajul asta nu se hotareste ce e, bun, rau, odata ii ajuta, odata isi bate joc de ei, acuma e om de stiinta acuma e ceva comando, nu are nicio cale principala, odata vrea sa demaste toata mascarada cu monstrul porma vrea sa il omoare, un personaj ratat din multe puncte de vedere ca si celelalte de altfel.

Am spus-o si la inceput filmul e doar o adunatura de clisee, nimic mai mult. Sincer nu prea are rost sa va pierdeti vremea cu el, dar daca chiar insitati sa il vedeti faceti o lista cu ce v-ati astepta sa vedeti intr-un film de gen si la sfarsit puteti sa vedeti cate ati taiat de pe lista si daca e chiar toata lista inseamna ca sunteti un adevarat expert in ale genului.



Si cu asta am pus punct HorrorFest II, cred co sa treaca ceva timp pana ce o sa ma apuc de HorrorFest III, dar tot nu ma las pana nu mai trec printr-o sesiune de automutilare a pupilelor si a timpanelor, degeaba nush cum fac da trailerul de la Festival e intotdeauna super tare...

Tooth and Nail (2007)


Regizor: Mark Young
Scenaristi: Mark Young
Actori: Vinnie Jones, Michael Madsen si Rachel Miner

Imdbhttp://www.imdb.com/title/tt0810823/
Site oficial: -

Cuvinte cheie: post apocaliptic, combustibil, canibali, slaher;
Nota mea: 2.0/5


In sfarsit am terminat cu filmele de la AfterDarkHorror Fest ca deja mie imi era greata si chiar daca mi-am pus sperantele in ultimele doua ca vor fi mai de Doamne ajuta, din pacate au murit si sperantele odata cu talentul actorilor sau mai bine zis al regizorilor, scenaristilor si ai celor care i-au distribuit in rolurile respective, ce mai, ce vina au ei ca nu sunt talentati, vinovati sunt aia care ii lasa sa apara in fata camerelor de filmat!!



Tooth and Nail, hmm film post apocaliptic am zis...hmm Vinnie Jones si Michael Madsen plus demonica Rachel Miner, sweeeeeet, am zis o sa fie extraordinar, fantastic, horror, comedie neagra, SANGEEEEE!!!! si a fost asta:

Deci stai asa, omenirea e pe cale de disparitie din cauza ca nu mai are petrol si benzina???!!! uau, nu m-am gandit niciodata. Adica stai, nu tu zombi, nu tu extraterestri, nu tu cometa, nu tu marele potop sau eruptia unui mega vulcan care sa intoarca scoarta terestra cu susu in jos ci, "we simply ran out of gas" ("The end. The end of life as we know it. We didn't see it coming, that's for sure. I mean, who plans for an apocalypse? But you know the really funny thing? It wasn't something big and horrible that did us in. It wasn't nuclear war or a deadly virus or a comet crashing into the planet. It wasn't over-population or global warming. I wish it was. You know, something... lofty and magnificent. Something worthy of exterminating most of the human race. No. In the end it was none of those things. We simply ran out of gas" - parca are asa un iz poetic)si are si logica, dupa cum explica ei:  In the year 2012, the gasoline ran out. You could almost hear the giant sucking sound as the last drop of crude was pumped from the Earth. Within a year the reserves were gone too. We were supposed to have 20 years of gas left. That's what the experts said and... they were wrong. Detroit was still churning out gas guzzlers even as the wells went dry. You'd have thought we could survive without gas. But the end of gasoline meant the end of electricity, nuclear power. There's coal, but you still need trucks to deliver the fuel. No electricity means no refrigerators, and that means spoiled food. In days the grocery stores were picked clean, within weeks there was looting, rioting, and chaos. The government had a plan, but it was too busy trying to stop the violence. When they finally declared martial law, it was already too late. Civilization collapsed into anarchy. The smart ones moved south, until they realized that millions of other smart people had the same smart idea. All those people in one place fighting for the same shelter and food, it was a bloodbath. Within three years more than two-thirds of the world's population had starved to death, frozen to death, or slaughtered each other. The American dream became the American nightmare. Mda, pare logic, nu-i asa?

Asa ca filmul incepe destul de bine, cu scenele reale cu violenta si explozii si chestii de genu, e chiar oki, porma povestea asta draguta, da merge si asta. Si in cele din urma facem cunostinta cu trei dintre protagonistii nostrii: Ford (Rider Strong, care a incasat-o sangeros si in BorderLand), el e un fel de rebel without a cause, in termeni minimalisti, normal, Viper, muschii si tipu care face pe inabordabilul si Torino, iubita lui Ford. Mda cei trei se pare ca sunt in recunoastere si cauta mancare pe strazile orasului pustiu. Dau in cele din urma de cineva, un lungan imbracat in piele din cap pana in picioare si cu un fel de secere omorand un barbat. Reusesc sa il alunge si sa salveze o femeie care era in proximitatea barbatului, Neon sau Rachel Miner. Intorcandu-se inapoi la ascunzatoare lor, care e ditamai spitalul facem cunostinta si cu restul trupei si aflam ca ei sunt defapt un fel de mini comunitate, condusa de un invatat, un profesor pe nume Darwin si fiecare dintre ocupantii spitalului au sarcinile lor, iar Darwin este cel care vrea sa ii conduca spre un nou inceput. 



Mnoah, dupa cum ati intuit, ca filmu e atat de pe fata ca nu trebuie sa faci cel mai mic efort ca sa iti dai seama de ce urmeaza. Totul incepe sa se complice cum vine fatuca asta noua. Viper se supara, isi ia jucariile si pleca pentru ca Darwin la pus sa curete buda, iar in noaptea urmatoare profesorul este omorat iar corpul lui dispare. Fara lider si fara muschi oamenii din grupulet incep sa intre in panica, iar cand unul dintre ei este omorat sub ochii lor de niste barbati imbracati ca Salbaticii de dincolo de zid slabiciunile lor incep sa iasa la iveala. Asa ca e momentul sa fie ales un nou lider, pentru ca democratia in vremuri post-apocaliptice nu prea isi are rostul, iar dictatura unui singur om este tot timpu bine venita. Asa ca nou venita Neon este aleasa sa conduca grupul in defavoarea rebelului Ford. Desigur ca dupa cum ne-am si astepta noaptea se incheie intr-un dezastru si barbatii cad unul cate unul, da m-ati auzit bine toti barbatii din grup sunt morti sau raniti asa ca e randul doamnelor sa apere onoarea familiei. Si chiar se lupta gagicile astea nu gluma, caci intr-un final se incheie  cu monologul lui Dakota: "For better or for worse, this is our world. Not the end of life and not the beginning, either. Just different. We live in the light because society tells us to. But we are all children of the dark. Laws are the only thing that separate us from savagery. Because the beast is there, inside all of us, watching, waiting. When civilization is no longer there to protect us, when the beast is the only thing standing between us and death, we will absolutely fight tooth and nail to survive. " 

Am putea spune ca se incheie oarecum ciclic filmul dar nu va faceti sperante ca ciclu asta e de tot rahatul. Da am inteles ca e un film cu buget redus, da intradevar are un mesaj de transmis, dar si-a ales un mod tare ciudat de al transmite. Cred ca tot bugetul l-au dat pe Vinnie si pe Michael si pe hainele lor din piele, plus cele cateva cadre care le-au filmat in oras, a da si litrii de bulion care l-au folosit pentru sange si care a fost singura chestie care a contat in filmul asta, crimele, au fost interesante si regizorul nu s-a sfiit sa arata modu in care au murit victimele, din pacate e singurul lucru bun din film. 


Nici prezenta lui Vinnie si a lui Michael nu a fost un plus in film, ei apar mult prea rar si nu au un rol hotarator, singurul lucru care ii leaga e faptul ca fac parte din acelasi grup de banditi si sunt prostiti de fetita aia care se presupune ca e retardata, nici macar nu apar in acelasi cadru impreuna. Si inca un lucru nu am inteles la filmu asta... de ce is imbracati canibalii astia in piele de parca ar fi din evu mediu si astialalti, care se presupune ca stau in spitalul ala de nu stiu cat timp arata chiar atat de curati, nu e ca si cum ar fi avut o camera cu haine noi care sa si le schimbe in fiecare zi , cred ca trebuia sa fie si ei mai ciufuliti, adica o parte is ciufuliti si nespalati si o parte sunt prea curati, extremele sunt prea diferite, mi-ar fi placut ceva gen Waterworld, unde macar toti erau zdrenturosi. In fine nu de parca asta ar fi singura slabiciune al filmului, cand i-am vazut pe canibalii aia cum joaca am crezut ca o dau eu in canibalism, cred ca si homlessi din Philadephia ar fi jucat mai bine ca aia. Si grupul nostru din spital, ce sa mai zic... tipu ala, Max (sper ca nu vroia sa faca analogie cu Mad Max, ca imi si dau palme) cand e gay cand joaca pe macho-ul, iar Dakota care devine asa zisa eroina prea e dintr-o data de toate, o data e ceva de genu: "I can't be the leader, i'm the doctor" iar dupa cinci minute, i'm the leader now! dar nu isi da seama ca blonda ii tepuieste pe la spate, care era ceva atata de evident. Si ce nu mi-a placut de loc a fost rasul de la sfarsit, adica era de asteptat, dar a fost atat de teatral si de fals ca mai avea putin si era ca Mendark, nu stiu trebuia si el sa dea cu pumnii in sticla ce sa il faca mai psihopat, in schimb mie mi s-a parut mai degraba a fi un nebun de la sanatoriu decat un psihopat.

Aici imi aduce aminte de salbaticii din 13th Warrior


Si ca sa inchei ca si in film:



marți, 11 septembrie 2012

Rome (2005–2007)

Creator: Bruno Heller, William J. McDonals, John Milius;

Actori: Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, James Purfoy;

Site oficial:  http://hbos-rome.livejournal.com/ (ceva de genu - din pacate nu gasesc serialul pe site-ul oficial HBO) 

Cuvinte Cheie: Roma, antichitate, imparat, soldat, crime, politica, istorie

Nota mea: 5/5




Rome...spuneti sincer la ce va ganditi prima data...la capitala extraordinara si multiculturala al Italiei...sau la HBO si serialul care a marcat lumea TV-ului pentru totdeanu. Un pioner al serialelor cu tema istorica, Rome a incercat sa arate o lume cat mai aproape de realitate, fara inhibitii si fara cenzura. 

Da inainte de Spartacus si Game of Thrones a fost Rome. Doua sezoane plasate in cea mai controversata perioada istorica a Romei antice, scurta dictatura a lui Caezar si prabusirea acestuia, dar totodata ridicarea imperiului la culmi neimaginate pana atunci.

Desigur pe durata celor doua sezoane producatorii au ales sa spuna povestea intamplarilor din vremea lui Caezar, dar accentul cade si pe altceva, pe oameni, atat pe nobilime cat si pe oamenii de rand, pe soldati, personajele principale, care vor avea un rol foarte important in desfasurarea actiunii fiind doi soldati: Lucius Vorenus, interpretat de expresivul Kevin Mckidd si Titus Pulo interpretat de Ray Stevenson.
Dupa cum spuneam serialul are in centrul atentie oamenii, interactiunea dintre ei si intrigile care ajung sa le faca in lupta pentru putere. Familiile importante care se infrunta, dupa cum ne spune si istoria, sunt Julii, Junii si familia Cato. 



Jocul actoricesc este unul extraordinar, ca in orice productie HBO, de altfel, si cum ne-am obisjnuit de la ei, serialul este altfel, neobijnuit, ce a socat pe toata lumea a fost nivelul de nuditate si de sex din serial, nemaintalnit pana atunci, care a fost preluat mai tarziu de seriale precum The Tudors, The Borgias, Californication si desigur, preferatul meu de acum Game of Thrones, interesant cum majoritatea din lista asta sunt istorice...nu? oare faceau oamenii mai mult sex in vechime? :P Nu prea cred ca acum suntem mult mai multi pe Pamant decat atunci...cred ca asta ramane un mister. Si ce mai e interesant si am vazut la majoritatea serialelor care infatiseaza o era demult trecuta este afinitatea producatorilor de a aduce actori din Regatul Unit sau de a folosi limba engleza, pentru ca sa fim seriosi Roma nu a avut nicio legatura cu limba engleza. Dar probabil daca stau sa ma gandesc si sa compar Xena si Hercules, care are in mare parte actori Neozelandezi care vorbesc cu accent american (cred ca ar fi fost super sod daca vorbeau cu accentul lor matern :))) ) cu Rome sau cu Game of Thrones (lasand la o parte calitatea) parca suna mai bine cu accent englezesc, e asa, mai cult parese.
Story line-ul e destul de cunoscut, toata lumea care a auzit de marele imparat roman Iuliu Caezar il stiu, producatorii nu s-au abatut de la ideile principale. Detaliile sunt demne de luat in seama aici. Lasand la o parte golociunea majoritatii personajelor, trebuie sa recunoastem ca decorurile sunt frumoase iar machiajele si costumele pe masura. HBO dand lovitura cu acest serial.

Si acum actorii, caci fara actori buni nu putem avea personaje care sa ne inspire ceva. Pot sa spun ca e partea mea favorita pentru ca mie mi s-a parut ca majoritatea s-au pliat de minune pe rolurile lor si s-au potrivit foarte bine.

Kevin Mckidd si Ray Stevenson, sau Vorenus si Pullo, "power cuple"-lul din miniserie, daca se poate zice asa, camarazi de arme si prieteni buni, lasand la o parte toti fitosii din casele mai bogate ei sunt personajele pe care se pune accentul. McKidd a aparut in ceva no-name-uri pana sa apara in Rome, dupa care a inceput sa fie distribuit si in productii ca Kindom of Haven, Made of Honour sau Piercy Jackson and the Olympians bla bla bla, stiu ultimele dou nu sunt niste capodopere extraordinare dar lumea le tine minte plus anul acesta l-am putu auzi in minunea pixard Brave. Desigur ca acum e la serialul lui, ca sa nu zic casa lui in Grey's Anatomy. Ray Stevenson...mda clar nu? genul ala de mistocar, inainte de Rome ne-am mai intalnit cu el im King Artur unde alaturi de Clive Owen a batut niste saxoni si da...a fost tot ceva roman sau ceva de genu, in orice caz avea nationalitate romana de origini obscure :P.  Desigur, personajele astea doua sunt mai mult sau mai mutin inventia scenaristilor, dar sa fim seriosi, fara ele nici nu ar fi fost prea interesant serialul, ar fi fost decat o reluare seaca a istoriei, l-ar fi omorat pe Cezar, Antoniu si-ar fi dat-o naspa cu Cleopatra dupa care ar fi murit si ei, inainte ca intepatul Octavian sa castige tronul. Si ca tot l-am pomenit pe Antoniu sau Antonius, cu vreti voi sa trecem la James Purfoys. Mda cred ca in orice productie unde l-am vazut pe tipul asta era dezbracat, un pic sarit de pe fix si cu o tipa frecandu-se de el. Asta da viata. Antoniu este un personaj care sincer nu prea pot sa cred ca a fost foarte indragit, HBO a avut grija de asta, imi amitesc diferite productii in care apare acest personaj insa de cele mai multe ori e un romatic galant gata sa moara pentru Cleopatra sa, ici insa e un nesimtit, mitocan si misogin, dar pe care chiar daca nu il indragesti nu poti nici sa il urasti, parerea mea. Si sincer cred ca aceasta imagine e mult mai aproape de realitate decat oricare alta. Pe domnu' James sigur l-ati mai vazut si in alte productii cinematografice, precum Vanity Fair Resident Evil, A Knight's Tale si alte productii TV mai mult sau mai putin no name, dupa care a urmat cam acelasi tipar de personaje in Solomon Kane, Ironclane, Camelot (TV) iar anul acesta il veti vedewa in Resident Evil: Retribution alaturi de Mila Jorgovich. 


Buuun sa trecem la dictator, Cezar. Caius Iulis Cezar este interpretat de cunoscutul Ciaran Hinds si el din Regatul Unit dupa cum spuneam, un actor care face parte din categoria greilor ca sa zic asa... A jucat intr-o gramada de filme dintre care as putea sa enumar Munichm There will be blood, Road to Perdition, Miami Vice, The phantom of the Opera si SURPRIZA va juca in sezonul 3 din GAME of THRONES interpretandu-l pe regele de dincolo de Zid Mance Rayder, nush inca ce sa zic despre aceasta distributie astept prima scena in care va aprea si doar atunci voi putea sa imi fac o parere buna sau proasta, un machias in lumea filmului poate sa faca miracole sau sa te afunde si mai mult in groapa...Dar sa lasam Game of Trones pentru altadata si revenim la Cetatea eterna. 



Sa trcem la personajele feminine, prentu ca orice intriga buna trebuie sa aiba doua femei puternice care se incaiera intre ele, cele doua reprezentate pe care le-am ales sunt Polly Walker sau Atia si Lindsay Duncan sau Sevilia, deasemenea am mai putea-o mentiona si pe Lyndsey Marshal care a dat Cleopatrei o imagine care nu a mai avut-o pana acuma, aceea de mica si rea. Polly Walker o interpreteaza dupa cum am zis pe Atia, verisoara lui Cezar si mama lui Octavian dupa cat se pare intrigile ei au fost cele mai bune caci fiul ei ajunge in cele din urma imparat. Atia a pavat, cum s-ar spune drumul pentru personaje ca Lucretia, interpretata de Lucy Lawless sau Cercei (Lena Headey - Game of Thrones) o femeie puternica, ambitioasa si fara scrupule, pentru care puterea inseamna totul, acest rol aducandu-i un Golden Globe. Lindsay Duncan sau Servilia a fost iubita lui Cesar intr-o vreme, insa acesta a lasat-o se pare pentru altele mai tinere :P. Il iubeste inca pe dictator dar lumina ochilor ei este Brutus si lupta cu orice mijloace pentru el. 



In sezonul al doilea o mare parte din actori se schimba lasand loc tineretului. Acest sezon nu pot sa spun ca mi-a placut asa de mult, Octavian devine din adolescent putin enervant intr-un deadreptul nesuferit, de parca ar fi Joffrey la 20 de ani si e inconjurat de niste adolescenti care se joaca de-a reazboiul plus Antoniu se maimutareste cu Cleopatra prin Egipt iar Vorenus e aproape nebun. 



Serialul merita sa fie vazut, doar nu a luat atatea premii Emmy si Bafta pe degeaba si trebuie considerat a fi un pionier al timpurilor sale.

Be amazed by the power of HBO:


Noaptea alba a Filmului Romanesc 2012

Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc simulta in Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi in data de 14 septembrie iar cinefilii vor putea sa se delecteze cu filme in 15 locatii.

Vor fi filme pe toate gusturile, filme doi care au avut un succes impresionant dar si filme veci care au inspirat generatii de artisiti.

Un loc special la aceasta editie este dedicat Fundatiei Arte Vizuale (FAV), care implineste 20 de ani de la infiintare. FAV a produs peste 80 de proiecte de film si video (fictiune, documentare, filme experimentale, filme promotionale pentru creatorii de teatru, dans, muzica si cinema, co-productii, proiecte speciale si multi-media). Spectatorii vor putea viziona cu aceasta ocazie 7 filme marca FAV printre care: Lindenfeld 1994, a lui Radu Munteanu, Lucy Castle Hotea, Vali Hotea - 1996, Franzela exilului, Alexandru Solomon - 2002, Boborul, Radu Igazsag - 2004, dar si un scurt promo la documentarul despre expeditia lui Emil Racovita, Exploratorul de Gabor Xantus - 2012.

Un eveniment inedit al festivalului va fi productia Kiddo, Millo Simulov, publicul va fi invitat sa decida soarta personajului, acesta fiind primul film intractiv din Romania. Prin votul majoritatii din sala ii va fi decis destinul de mai multe orin in decursul filmului, din variantele oferite de autori. Filmul a fost prezent si la cea de a 11-a editie TIFF unde a avut un mare succes.

Deasemenea vor fi prezente si animatiile romanesti, prezente anul trecut in competitia Festivalului International de Animatie Anim'est.

Una dintre cele mai asteptate comedii romanesti ale anului va avea premiera in cadrul Noptii Albe, Despre Oameni si Melci, avandu-i in rolurile principale pe Monica Birladeanu si Andi Vasluianu. Dupa succesul extraordinar de la TIFF 2012 si la Festivalul de Film Independent Anonimul, bucurestii vor avea in sfarsit ocazia sa il vizioneze la Cinema Studio de la ora 22.00

Alte titluri care sigur va vor capta atentia sunt productiile:
Toata lumea din Familia Noastra - Radu Jude - Marele Premiu al Festivalului de Film de la Sarajevo - Inima Orasului Sarajevo
Undeva la Palilula - Silviu Purcarete - debut si un film cum nu s-a mai vazut
Crulic, drumul spre dincolo - Anca Damian  - prima animatie autohtona din ultimii 20 de ani
Visul lui Adalbert - Gabriel Achim - comedie neagra
Din dragoste cu cele mai bune intentii - Adrian Sitaru - castigator a doua trofee la Festivalul de Film de la Locarno
Un gand, un vis, Doyle...si un pix - Bogdan Ilie-Micu - premiul Zilele Filmului Romanesc - TIFF2012 pentru debut
Pacatoasa Teodora - Anca Hirte - nominalizat premiile Gopo 2012, cel mai bun documentar;
8 Martie - Alex Belc

Printre scurtmetraje veti regasi titluri care au fost prezente si la TIFF 2012, Blu, distins cu Premiul Zilele Filmului Romanesc pentru Scurtmetraj, Hello Kitty, Gopo 2012, premiul pentru "Tanara Speranta" sau Cheful regizat de Adrian Sitaru.

In Bucuresti Noapte Alba va fi organizata in locatiile: Cinema Studio, Cinema Patria, Noul Cinamatograf al Regizorului Roman, Club Fabrica si Cinema Elvira Popescu, Club Control, Centrul Isoric - Piata Sfantului Anton, Gradina Verona, Godot Cafe si CinemaPro (pret bilet 6.4 lei).

Programul Filmelor in Bucuresti
In Cluj Napoca proiectiile vor avea loc la Cinema Victoria si la Casa TIFF, inaugurata cu ocazia celei de a 11-a editii a Festivalului International de Film Transilvania
Programul Filmelor in Cluj-Napoca
La Timisoara cinefilii sunt asteptati in Cinema Timis, dar si in cadrul Festivalului Plai la Muzeul Satului Banatean.

Programul filmelor la Timisoara
Si in sfarsit, la Iasi sunteti asteptati la Cinema Victoria cu urmatoarele filme:

Program Iasi
Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

luni, 10 septembrie 2012

Anim'est 2012

Festivalul International de Animatie Anim'Est 2012 va avea loc la Bucuresti intre 5 si 14 octombrie cu deja cunoscutele sectiuni: lung si scurt metraj international, film studentesc, film romanesc, balkanimation, videoclip si advertising. Pe langa acestea vor mai avea loc expozitii, masterclass-uri, workshop-uri de specialitate precum si proiectii speciale. 

Locatiile sunt Cinema Patria, Cinema Studio si Club Control. Iar mai multe informatii despre program si pretul biletelor vor fi postate in viitorul apropiat.

Scurtmetraje

In competitia internationala de scurtmetraje se intreg 45 de titluri din tari precum Franta, Japonia, Spania, Marea Britanie, Olanda Norvegia Rusia, Austria, Belgia, Polonia, Letonia dar si tari mai "exotice" cum sunt Etiopia, China, Noua Zeelanda, Australia, Chile, Mexic si Iran.

Titluri importante ce si-au lasat amprenta in acest an in lumea animatiei se vor intrece pentru trofeu, printre acestia se numara si Oh Willy, o productie belgiana semnata de Emma de Swaef si Marc James Roels, sau Edmond etait un ane/Edomnd was a Donkey, semnata Franck Dion amandoua nominalizate la prestigiosul Cartoon d'Or, cel mai importand premiu european pentru scurtmetraj de animatie. Dupa ce a poposit la cel mai mare festival de gen din Europa, Festivalul de la Annecy, productia Father va fi prezenta si la Anim'Fest. Deasemenea o prezenta inedita este si animatoarea americana Joan C. Gratz, inventatoare a tehnicii papusilor din argila pictata si castigatoarea Oscarului pentru scurtmetraj din 1992, aceasta vine la Anim'est cu productia Lost&Found.

Mai multe detalii aici

Lungmetraje

In competitia de lungmetraje internationale sunt prezente cinci productii, care fac parte din tot atatea sortimente de animatie: rotoscoping, anime, 3D, animatie stop-motion cu papusi. Filmul Alois Nebel, realizat prin tehnica de rotoscoping (jocul actorilor este convertiti in animatie)  va fi proiecta in premiera nationala la Anim'est dupa ce a participat la prestigiosul festival de la Toronto, este deasemenea propunerea Cehiei pentru Oscarul de anul acesta. Gordo, calvo y bajito/ Fat, bald, Short Man este realizat cu aceeasi tehnica a rotoscopiei, dar intr-un stil mai diferit. Urmeaza anime-ul Children Who Chased Lost Voices Deep Below este filmul regizorului japonez Makoto Shinkai, numit de critici "noul Miyazaki". Aventura Selkirk, el Verdadero Robinson Crusoe este o animatie cu papusi, primul film stop-motion realizat in Uruguay. Papa, soy una zombi este o animatie spaniola in 3D nominalizata la Premiile Goya 2012, o comedie neagra s-ar putea spune.

Mai multe detalii aici

Competitia Studentiasca

Competitia studentiasca din acest an numara 32 de titluri din Maria Britanie, Elvetia, Belgia, Danemarca, Norvegia, Estonia, Finlanda, Cehia, Slovacia, Croatia, Canada, China, Iran si Israel. In acest an scoala Franceza participa cu 2 scurtmetraje in timp ce Germania, scoala invitata prezinta sase scurtmetraje din patru scoli diferite. Productia Zing din Germania este nominalizata si ea la Cartoon d'Or.  

Mai multe detalii aici

Creepy Animation Night

Acest eveniment ajunge la a patra editie iar anul acesta isi face intrarea inca un eveniment special  The Night of Animated Bad Taste, care va avea loc pe 6 octombrie de la ora 23.00. O noapte fascinanta de kitsch si erotism la cinema Patria. The Night of Animated Bad Taste este un road show initiat de HAFF (Holland Animation Film Festival) iar organizatorii evenimentului vor fi criticul de film olandez Jan Doense, fondatorul si organizatorul Festivalului de Filmul Fantastic din Amsterdam si Michael Helmerhorst. In cadrul programului intra: clipuri pornografice de la inceputurile cinematografiei, caricaturi, filme underground, stereotipuri comerciale, trailere, incercari de fantasy sau ambitii artsy esuate, clipuri Beatles reanimate in stil Hanna&Barbera, varianta sovietica a lui Goofy, Captain America sau Popey ca raspuns la diversificarea globala, Popey infruntand inamicul japoez in filmulete de anti-propaganda din ani '40 si reclame ratate la produse jung food celebre in anii '30, deasemenea si scurte inventii ale lui Michael Helmerhost, care va fi prezent in sala. Evenimentul fiind organizat cu sprijinul Ambasadei Tarilor de Jos in Romania.



Pentru acreditarile de presa trebuie sa accesati aceasta pagina si sa completati formularu la care va incadrati (daca ati mai participat sau nu la festival), solicitarile se primesc pana in data de 25 septembrie 2012.
Din pacate pentru cei care ar fi vrut sa se mai inscrie ca voluntari, termenul limita a fost pana in 3 septembrie.

Editia din 2012 se va incheia cu Sonja&Band, intr-un proiect in care animatia live si muzica se vor impleti, dupa gala de decernare a premiilor din 13 octombrie pe scena cinematografului Patria. Mulajele Sonjei se muleaza pe melodii cand melancolice, cand jucause cu ajutorul instalatiilor create de fotograful Eddo Hartmann, un concept de succes care a poposit si pe la festivaluri din Olanda, Spania, Germania si China. Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Olandei in Romania.


Comedy Cluj

In perioada 12-21 octombrie va avea loc Festivalul International Comedy Cluj. Organizatorii va propun un numar de 100 de filme din diferite tari. Sectiunile festivalului sunt: Lungmetraje, Serbian comedy Drama, Japan! Focus Franta, Scurtmetraje, Documentar, Medalion Draga Olteanu, Caragiale! Panorama, Animation mixed, Spoturi publicitare, Scurtmetraje, Monty Python, Competitia Scolilor de film si Teatru.

Acreditarile pentru cea de a patra editie a Festivalului se pot obtine trimitand un e-mail la adresa presa@comedycluj.ro in care trebuie incluse: numele, e_mailul, telefonul si functia persoanei acreditate, o fotografie tip buletin impreuna cu doua articole scrise si publicate, difuzate in timpul sau dupa precedenta editie a Festivalului. Dar daca sunteti un new-be trebuie sa specificati acest lucru in e_mail. Deasemenea in timpul festivalului este necesar ca fiecare jurnalist sa trimita minim doua articole publicate in timpul festivalului, acest criteriu fiind foarte importand in ceea ce priveste viitoarele solicitari pentru acreditari la editiile viitoare. Perioada de acreditare este intre 15 septembrie si 7 octombrie. Raspunsurile privind obtinerea acreditarii vor fi trimise dupa data de 7 octombrie 2012.

In ceea ce priveste cei care sunt interesati sa devina voluntari ai acestui festival nu trebuie decat sa trimita un CV tip Europass si o poza tip buletin la adresa voluntari@comedycluj.ro pana la data de 25 septembrie 2012. Dupa care trebuie sa asteptati cuminti comunicarea orei si a datei in care vor avea loc interviurile, deasemenea tot atunci puteti afla departamentele in care va puteti inscrie. (Fisierul pentru CV si poza trebuie denumite cu numele voastre gen: HaiducAnca.docx sau HaiducAnca.jpeg).

Mai multe detalii gasiti pe sit-ul oficial: www.comedycluj.ro sau la adresa: voluntari@comedycluj.ro

The X-Files (1993–2002)

Creator: Chris Carter;

Actori: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi;

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0106179/

Site oficial: http://www.xfilesnews.com/ (ceva de genu)
http://web.archive.org/web/20051201031315/www.foxhome.com/xfilesportal/

Cuvinte Cheie: extraterestrii, conspiratie, FBI, guvern, paranormal

Nota mea: 4.5/5


Dosarele X, pe romaneste a devenit de-alungul timpului un serial "cult", o multime de fani si adepti ai conspiratiilor au salutat realizarea acestui serial care trata printre primele zvonurile cum ca guvernele lumii ascund diferite adevaruri desrpre fenomene cu totul si cu totul inedite (paranormale, vizite ale extraterestrilor, UFO-uri, monstrii si mutatii, virusi s.a.m.d.). Produs de cei de la Fox si avand ca slogan fraza "The truth is out there" show-ul prezinta aventurile a doi agenti FBI din cadrul departamentului de Dosare X, departament care se ocupa de cazurile speciale, cazurile pe care nimeni nu le ia in seama cu ca ar fi adevarate. Mulder, interpretat de inegalabilulu David Duchovny este cel care crede in extrateresrtii (ET) si in conspiratia guvernului cu privire la aceste entitati, Scully sau Gillian Anderson este mult mai sceptica si a fost nevoie de cateva episoade ca ea sa se convinga de existenta ET-ilor. 

Ce a facut ca Dosare X sa fie atat de apreciate a fost combinatia perfecta intre seriale despre crime/cazuri speciale, stiintifico-fantastice si creativitate. Imi amintesc cand eram mica si mai prindeam cate un episod din serial la TV imi era al naibii de frica sa ma uit si schimbam repede canalul. Acum un an am decis sa revad intreaga serie si am ramas placut impresionata de originalitatea si modul in care a fost facut. Mulder a fost pentru Duchovny, poate singurul personaj serios din cariera sa, bine daca iei in serios un agent FBI care crede in extraterestri si in alte minuni de genul acesta, iar cand el a parasit show-ul s-a simtit ca lipseste parca zaharul din prajitura asa ca momentul in care Robert Patrick a intrat in ring a reusit sa indulceasca un pic blatul.




Dupa ce in cele din urma au decis sa incheie serialul, povestea dosarelor nu s-a sfarsit, au aparut doua filme de lung metraj, in 1998 si unul in 2003 I Want to Belive, David Duchovny a lansat deja zvonul cum ca va aparea si un al treilea film.

Dosarele X au dat lumii showbizz-ului personaje emblema: 
  • Mulder;
  • Scully;
  • Cancer Man;
  • Skinner;
  • Doggett;
  • Frohike;