joi, 5 august 2010

Penny Dreadful (2006)


Penny dreadful, a fost dreadful...sincer nu m-a impresionat in mod placut. Desigur a avut momentele lui de suspans dar a fost dupa parerea mea un psihologic mai mult sau mai putin reusi si desigr un slasher. Low, low low budget.

Titlul este interesant, pe langa faptul ca contine numele personajului principal, dupa parerea mea face referire si la calitatea filmului, penny dreadful sau penny horrible sau paenny blood a aparut in sec. 19 (acum babuiesc ca va ganditi ca o fi fost ceva vrajitoare, o cotoroanta ceva...nu) sub forma unei publicatii britanice de proasta calitate a carui target erau adolescentii clasei muncitoare. Dupa cum spuneam si titlul este o alegere proasta parca prevestind calitatea filmului. Si nu pot sa spun ca actorii sunt de vina, se joaca destul de bine, insa situatiile in care sunt pusi sunt de-a dreptul absurde de multe ori si iti vine sa razi sau mai rau sa te enervezi rau de tot.


Oki, poate v-am speriat ceva sau poate v-am convins sa nu va uitati la film...sper ca nu, nu asta e intentia mea. Dupa cum spuneam calitatea actorilor (actritelor mai bine zis) este buna iar filmul are si partile lui bune, chiar si un pic de suspans iar cei care au frica de intuneric sau de ratacitul prin padure noaptea nu va recomand...o sa va speriati un picutz asa, da numai un pic;).

Filmul este o calatorie, de cunoastere a sinelui si de depasire a frici, a unei frici care poate sa te impietreasca in fata celui mai mare pericol. Penny impreuna cu terapeuta sa, Oriana decid sa faca o calatorie terapeutica cu masina pentru ca fata sa isi poata depasi frica ingrozitoare de masini. Totul merge bine pana cand din cauza neatentiei Oriana era cat pe ce sa loveasca un drumet, pe care mai apoi il duce cu masina, ajung intr-o padure si totul merge prost, masina, cea mai mare frica a lui Penny devine mijlocul ei de salvare. Mai multe nu va spun, doar ca ce m-a contrariat pe mine in special al fost diferenta aceea dintre realitate si jocul mintii, chiar se intampla totul sau e doar in mintea ei...


Asa ca va spun sa va uitati la Penny, dar sa nu va asteptati la ceva spectaculos...ceva de la care sa nu puteti dormi noaptea...

Asa ca don't forget to breathe... si Vizionare placuta

duminică, 1 august 2010

The Gravedancers (2006)


"Unrest In Peace"

Asa inca o poveste cu fantome, asta e ceva de genu: nu vizitati cimitirul noaptea si cu siguranta nu dansati pe morminte...sau o sa regretati.

Filmul incepe destul de ambiguu, acel prolog sincer nu mi se pare sa aiba o insemnatate foarte mare pentru film....se putea si fara el. Personajele principale, trei prieteni sunt introdusi in actiunea filmului in timpul inmormatarii prietenului lor bun, mort intr-un accident de masina.

Mai tarziu, dupa priveghi se intorc in cimitir ca sa-si ia ramas bun asa cum se cuvine de la el. Intre timp gasesc o mica poezioara care ii indeamna sa danseseze pe morminte:

O joyful, O delighted,O fortunate one! Weep no more, this departed son. Read these words, sound thy voice.
Revel and sing! Rejoice! Rejoice! Life's for the living, not the dead.
Forget tomorrow, live now instead. This night you breathe, while they cannot. So dance ye soul on their resting spot.
Daca pana acum filmul pare plictisitor si fara viitor de aici incepe nebunia...Harris, Kira si Sid traiesc niste experiente inexplicabile, se ivesc si niste investgatori al paranormalului si colac peste pupaza ai toate ingreientele unei povesti cu fantome, elementul principal este ghore-ul, la inceput fantomele nu au un chip predefinit ele isi dobandes puteri pe masura trecerii timpului. Cadrele sunt destul de bune...nu vreau sa va zic mai multe sa nu stric surpriza.
Ce sa spun sunt fantome atat a unui copil cat si a unei femei (am vrut sa zic bab, da nu e chiar baba) ce ma socat pe mine au fost dintii aia blestemati si ochii bulbucati...jesus what's with that ??? sunt chiar infricosatori.

Wiked Little Things (2006)


"Prey for them" "As you sow, so shall you reap! "

Copii malefici, trebuie sa o spun au fost intotdeauna preferatii mei, bine pe langa babele fantoma ;)). Filmul asta imi aminteste din nou de Amityville Horror, partea cu fetita...casa aici nu are nicio legatura. Si desigur probabil o sa va duca cu gandul la Childrel of the Corn, atat doar ca acestia sunt copii zombie cica...desi i-asi asocia mai mult cu niste fantome decat zombii, nu arata like our usual zombies :P.

Povestea as putea sa spun ca e un cliseu des intalnit in filmele americane (Amityville Horror, The Messengers, Cold Creek Manor, etc.) o vaduva se intoarce la casa mostenita de la sotul ei, aflata undeva in munti, langa niste mine. O intalnim in drum spre aceasta mosie, impreuna cu fiicele ei: Sarrah si Emma. Sarrah este adolescentul tipic american caruia i s-a luat viata confortabila de la oras si a trebui sa se mute la tara, si nu oriunde intr-o padure sinistra.


Sincer nu m-a impresionat foarte mult filmul, povestea de inceput a fost interesanta, cu copii care au fost nevoiti sa lucreze in mine, datorita staturii lui si faptului ca se puteau strecura pe oriunde. Explozia care a provocat moartea mai multora a avut urmari grave, spiritele lor fiind blocate in mina, asteptand razbunarea: si anume moartea ultimului Carlton (familia care detinea mina). Povestea cu statiunea pentru schi care urma sa se construiasca in acele locuri si implicit in locul caselor minerilor si a minei in sine imi aminteste de Scooby Doo. Serios, numai acolo mai erau povesti de genu, legende urbane care devin realitate pentru a speria localnicii sau noii veniti.


Dar sa nu exageram, sa ne referim doar la filmul nostru. Per total a fost ok. Daca esti un novice al genului osa-ti placa si poate te vei speria. Are fiecare cliseu al genului, adolescenti omorati, lanterna careia i se termina bateria chiar in momentele cele mai importante, copii ucigasi, mine, case bantuite si mosieri netrebnici si infumurati.



Va invit sa-l vedeti si sa-mi spuneti daca v-a placut.

joi, 29 iulie 2010

Unrest (2006)

"The cost of medical school may be your life."

Asta este unul dintre preferatele mele ale acestei editii. Dupa cum spuneam ceea ce a predominat in aceste editii este ghost story-ul. De data aceasta actiunea nu are loc intr-o casa veche ci intr-un spital. Sincer spitalele ma aperie mai mult decat casele vechi.

Filmul aduce in prim plan povestea unei studente la medicina, Alison Blanchard care pe durata filmului descopera unele lucruri pe care nu le inveti in cariera de medic, si anume tainele sufletului, ce este el defapt si ce se intampla cu el dupa moarte.

Cauza tuturor relelor este un blestem aztec care s-a abatut asupra unui arheolog ambitios. Corpul acesteia ajunge in morga spitalului unde Alison urmeaza sa invete si desigur se nimereste ca sa fie ea ceea care ajunge sa o "disece".


Se spune ca regizorul Jason Todd Ipson a folosit cadavre adevarate pentru a da veridicitate filmului, insa pelicula fiind un film cu buget mic, mai mult ca sigur ca a avut un responsabil cu efectele speciale foarte talentat. Dealtfel Jason este un fost student la medicina si mai mult ca sigur viata lui Alison este inspirata din viata lui si din ceea ce a trecut el.



Pentru ca totul sa fie mai interesant aflam ca Alison este ateista, crede doar in fortele individului si faptul ca el is construiete singur soarta. Nu pot sa spun ca sunt total multumita de ceea ce Corrie English a facut cu personajul (Alison) de multe ori mi s-a parut ca s-a fostat prea tare sau parea chiar falsa. Dar probabil ca asta este compensata de ideea originala pe care o inspira filmul. Ghore-ul este prezent in totalitate, scenele nu putem spune ca sunt foarte violente, este cate putin din fiecare. Mai ales daca vedeti filmul pentru prima data nu cred ca veti avea placere cand veti intra intr-un spital. Cand l-am vazut a doua oara as putea spune ca nu mi s-a mai parut atat de incitant.


The Abandoned (2006)


"Somewhere in Russia, 1966"

Eh primul din seria celor 8, adica 9 am ales sa fie The Abandoned. Filmul este o poveste cu fantome mai mult sau mai putin clasica. Defapt trebuie sa va atentionez ca aceasta seria de 8 films to die for se bazeaza pe povesti cu fantome si slashere. Desigur ca fantasticul este prezent in toate aceste filme, fiind o necesitate.

Filmul aduce in prim plan motivul casei bantuite, o intamplare ingrozitoare care a avut loc intr-o casa din adancurile unei paduri rusesti are urmari tragige pentru cei care supravietuiec unui macel, adica doi copii gemeni: o fetita si un baiat. Tatal lor inebuneste (probabil asta va duce cu gandul la The Amityvill Horror) si o injunghie pe sotia lui, dupa care ia cei doi bebelusi pentru a-i omora. Pe baiat il arunca in milocul porcilor/mistreti si pe fetita incearca sa o inece. Mama, cu ultimele puteri reuseste sa-l impuste pe tata si sa fuga cu cei doi copii.
Dupa multi ani, vietile celor doi se despart, ea ajunge in America si el ramane in Rusia. Dar trecutul nu se poate sterge atat de usor. Marie se rentoarce in Rusia dupa indelungi cautari ale parintilor sai naturali si ii este inmanat titlul de proprietate a vechii lor ferme.

Ajunsa la ferma ea se intalneste cu un babat, Nicolai, care se dovedeste a fi fratele ei. Cei doi realizeaza ca acea ferma are o dorinta a ei si destinul odata implinit nu au cum sa scape. Nimeni nu poate sa iasa din cerc.


Chiar daca se bazeaza pe motive bine intemeiate in literatura si in genul respectiv, filmul este per ansamblul sau original. Scenaristul Karim Hussain spune ca a fost insprat de obsesia familiilor de a ramane impreuna si din copilaria sa la ferma parintilor. Cast-ul este format din actori necunoscuti am putea spune, regizorul si scenaristul insistand asupra acestui fapt datorita umanitatii pe care acestia o dau personajelor.

Desi actiunea filmului are loc in Russia se pare ca filmarile au loc defapt in Sofia (capitala Bulgarie, publicul American probabil ca nu denota diferenta insa sunt sigura ca cunoscatorii is dau seama, eu din pacatre nu pot sa confirm, nu am fost in Sofia). defapt filmarile au avut loc in Bulgaria iar actorii, in afara de cei doi principali sunt toti bulgari.



miercuri, 28 iulie 2010

Horrorfest I (2007)


Asa cum v-am promis o sa fac o adevrata saga despre After Dark Horrorfest.
V-am promis ca voi vorbi despre Horrorfest 4, dar mi se parea mai normal sa vorbesc de primul, caci trebuie sa recunosc este cel pe care l-am indragit cel mai mult.

Trailerul nu e mare branza, chiar nu m-a impresionat. Insa filmele sunt foarte bune.
Va intrebati de ce i se spune evenimentului "8 films to die for" cand defapt sunt 9. Ei bine, intr-un week-end din noiembrie, After Dark Films pune spre difuzare 8 filme in peste 500 de locatii cinematografice din SUA, unul este bonus.

Deocamdata o sa va las in steptare caci vreau sa revad si eu filmele, si asa pe rand o sa va spun cate ceva despre ele:D

1. The Abandoned
2. Unrest
3.Penny Dreatful
4.The Gravedancers
5.the Hammiltons
6.Reincarnation (Rinne)
7.Dark Ride
8. Wiked Little Things
9.Snoop Dog's Hood of Horror

marți, 22 iunie 2010

Antichrist (2009)


O sa-mi iau inima in dinti si o sa incerc sa commentez un pic filmul asta, care, se spune ca e cel mai cntroversat film al anului 2009.

Nici nu stiu cum sa incep....

Mda, cred ca o sa va spun despre titlu. Sincer, prima data cand am auzit despre film si faptul ca William DaFoe joaca in el, automat m-am gandit la el ca Satana, sa in orice caz intuchiparea deavolului si normal, despre sfarsitul lumii etc. Ei am fost cam departe de adevar. Filmul e intradevar socant. Daca ma intrebati in ce masura, daca e socant de pueril, socant de penibil sau socant de adanc si foarte disturbing, am sa va spun ca depinde de atitudinea fiecaruia. Nu stiu ce a fost in capul regizorului danez, Lars Von Trier, daca a vrut sa scoata un film socant de dragul de a impresiona lumea pentru a merge sa-l vada, sau chiar a scos ceva din suflet, ceva care il caracterizeaza. Oricare dintre cele doua ar fi adevarate nu e de bine.



Daca ma intrebati: Te-a socat filmul? Am sa va raspund...ma impresionat, nu socat. De realizat, este foarte bine realizat si chiar daca intamplarile par ilogice, trecandu-se de la o stare psihica la alta, totul se leaga si releva ceea ce cred eu ca e caracteristic filmului:

"The nature of humans is evil" sau "Nature is Satan's Church"

Diavolul nu apare aici ca un lucru bine definit, toate evenimentele care se intampla parca sunt dictate de acesta inca de la bun inceput.

Unii au spus despre acest film ca este cel mai misoginist film din univers. Da si nu, probabil ca la prima vedere asta pare, insa nu e chiar asa, ce doi protagonisti, el si ea se pierd in labirintul intunecat al mintii al nebuniei, nemaiputand distinge realitate de mister.

Va recomand acest film sa-l vedeti, intr-o seara, asa poate cu mai multi prieteni, nu cu familia, in nici un caz, de preferinta prieteni de aceeasi varsta, ca sa nu existe prea multe conflicte.


luni, 14 iunie 2010

The Human Centipede (First Sequence) (2009)


Hello, I'm back. Fui....a trecut ceva timp. Si va spun sincer ca a trecut destul timp de cand m-am uitat la un film...si sa am timp sa va si povestesc despre el.Am ales sa revin in forta cu Human Centipede, am auzit multe despre el si vreau sa vad si eu what's all the fuzz about.

Acu sunt in curs de vizionare a filmului iar daca te uiti la el asa, fara sa citesti vre-un review sau ceva de genu....o sa zici WTF!!! Dar sunt sigura ca v-ati dat seama chiar din poster ca e un Horror (si mai ales din titlu). Din cate vad eu aici, actiune are loc undeva in Germania, singurul lucru pe care eu nu il inteleg e de ce toate masinile au numa de Italia, dar poate o sa ma dumiresc pe parcurs.Desigur ca trebuia sa fie niste americance (cica din New York) care fac un Eurotrip si se ratacesc, fac pana si nimeresc la casa unui doctor maniac care avea in trecut un caine 3 in 1 sau centropid, cum s-o fi numind. Desigur ca asta o sa va trimita cel mai probabil la Hostel si la ultra-cliseele americane: Wrong Turn sau Texas Chainsaw Masacre(faza cu masina). Revin in putin timp si cu alte detalii...

Gata...am vazut tot.
E destul de bun filmul...nu e your american avrege slash movie(nu am mai spus de mult slash...mi-a fost dor). Asa dupa cum spuneam, are o anumita influenta europeana. Iar Dieter e genial as putea spune. Pe langa ca are un fizic de Frankenstein, tipu joaca foarte bine si is intra bine in rol.
Nu pot sa spun ca m-am speriat foarte mult, adik mai deloc este raspunsul. Ideea e ca filmul de inpresioneaza, nu neaparat de te sperie. Iar de gretoz...am vazut si mai gretoase, de ti se intoarce stomacul pe dos.
Filmul urmareste suferinta victimelor doctorului si umilintele indurate, trecerea de la om, la ne-om. E chia miscator

duminică, 21 februarie 2010

DayBreakers


DayBreakers, al doilea horror al regizorilor germani, Michael si Peter Spiering. Dupa ce au lasnsat hilarul, am putea spune silly-ul Undead(2003), inspirat probabil si sigur din vechile filme ale lui Romero, Sam Raimi sau Peter Jackson. Neexperienta si-a spus cuvantul la acest film. Cei doi au incercat sa-l faca din aceeasi categorie cu Undead, un horror, SF, ironic, insa in unele momente cursul actiunii este plin de cliseele moderne ale unui film horror combinat cu actiune.
Subiectul filmului se pliaza pe societatea de azi, subiectul de focus este criza, insa in cazul vampirilor, o criza de mancare, sange. Actiunea are loc in 2017, cand cea mai mare parte a populatiei a fost transformata in vampiri iar oamenii au devenit o specie pe cale de disparitie (interesant nu am putea spune ca se intoarce roata), vampirii vaneaza oameni pentru a-i inchide in ferme si a le colecta sangele. Din pacate numarul vampirilor devenise atat de mare si cererea de sange atat de mare incat cea mai mare corporatie de clectare a sangelui trebuie sa gaseasca un substitut pentru sangele uman cat mai aproape de cel adevarat. Personajele principale impartite ca de obicei in rele si bune isi indeplinesc misiunea c succes pana la sfarsit ca sa spunem asa cei rai platesc pentru faptele lor, iar cei buni sunt rasplatiti.

Nu as putea sa spun ca a fost unul din rolurile care il vor defini mai tarziu pe Eathan Hawke sau Sam Neil, sigurul care am putea spune ca a salvat situatia e Willem Dafoe, perosnajul lui as putea spune ca face legatura dintre ironic si serios, toate celelalte personaje joaca destul de serios, tratand subiectul filmului poate prea serios, poate ca Dafoe e singurul care se plieaza pe ceea ce au vrut sa faca ce doi regizori. Neexperienta si poate faptul ca au avut de lucrat cu nume sonore precum Hawke sau Neil i-a intimidat si nu au reusit sa-si spuna punctul de vedere asa cum trebuie. Ideea principala oscileaza intre imaginea din lumea de azi oglindita in arta (criza economica) si ideea ca vampirii sunt defapt o rasa inferioara, ei depind de oameni si le e frica de ei. Sau poate ca aceste doua idei se intersecteaza in acest film (realul imbracat in fantastic, sacru si profan....hai sa nu exageram - cred ca mie dor de ELIADE;)) ) asa sa revenim la oile noastre, caci Eliade nu are nici o legatura cu ce se intampla aici.
Eu zic ca filmul merita vazut, daca sunteti obijnuit cu genul horror si cu ai sai vampiri, nu o sa fie un film care o sa va sperie, mesajul lui o sa va placa, chiar daca efectele speciale nu sunt chiar atat de speciale (clisee care se intalnesc de obicei in filmele cu vampiri - vampiri in flacari la lumina zilei sau explodand, si mult sange).
Viziionare placuta si aveti grija pe unde mergeti noaptea;)

vineri, 5 februarie 2010

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)



The Imaginarium of Doctor Parnassus, unul dintre cele mai asteptate filme ale inceputului de an s-a dovedit a fi un hit printre fanii genului, adica a fantasticului, din pacate cei care nu sunt interesati de acest concept au fost cam dezamagiti.

Regizat de fantasticul Terry Gilliam (Twelve Monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas, The Grimm Brothers), The Imaginarium a fost asteptat cu sufletele la gura, poate si din cauza ca este ultimul film al regretatului Heath Ledger. Datorita decesului prematur al acestuia, filmul a suferit nenumarate amanari, schimbari de scenarii si chiar zvonuri ca proiectul ar fi fost abandonat. Dar se pare ca ambitiosul Terry nu s-a lasat intimidat si a adaptat scenariul la noile schimbari, aruncandu-i in lupta pe unii dintre cele mai notorii imagini Hollywood-iene, Johnny Deep, Colin Farrel sau Jude Law, care au interpretat pe rand personajul lui Heath, Toby. Imaginea centrala a filmului, Parnassus este interpretata de Christopher Plummer, un greu al cinamatografiei. Rolurile secundare nu au fost lasate la voia intamplarii, Tom Waits, se incadreaza foarte bine in rolul diavolului sadic si parsiv, iar newcomer-ii Lily Cole si andrew Grfield au dat lovitura cu aceste doua roluri, si cred ca vom auzi in curand de amandoi.


Filmul este o metafora, fiecare personaj semnifica cava. Parnassus este asemenea lui Faust, si-a vandut sufletul diavolului pentru dragoste, iar de atunci se invarte intr-un cerc vicios fara scapare, fiind intr-un permanent pariu cu diavolul, care reuseste sa-l pacaleasca de fiecare data. Valentina, este obiectul tutror dorintelor, pt Parnassus tatal ei, reprezinta imaginea iubirii pierdute, a mamei ei, Toby ii doreste frumusetea iar Anton nutreste pt ea o dragoste pura si inocenta. Toby este omul cu o mie de masti, smecherul, excrocul. Si Anton reprezinta imaginea inocentului.


Desi in unele momente dialogul si actiunea par statice, filmul este de apreciat in special pentru efectele sale speciale si pentru inerpretare. Se vede ca filmul a avut de suferit din cauza multiplelor schimbari de scenariu si de actori. Chiar daca nu este la fel de spectaculos cum probabil te-ai asteptat filmul merita vazut. El fiind nominalizat pentru nenumarate premii in costume si desigh si a castigat premiul pentru cel mai bun fil fantastic al anului oferit de costume Desingner Guild of America.


The Imaginarium of Doctor Parnassus trailer